Ο ΔΗΚΤΗΣ (31/03/18)

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καρδιά η δραχμή, στην τσέπη το ευρώ

Σε πλήρη ανασύνθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής προχώρησε η κυβερνητική πλειοψηφία. Από την προηγούμενη σύνθεση της πενταμελούς επιτροπής ανανεώθηκε η θητεία μόνο του κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια. Στη θέση όσων έφυγαν, τοποθετήθηκαν, ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής του Γραφείου, κ. Φραγκίσκου Κουτεντάκη, οι κ. Αθανάσιος Ταγκαλάκης, Παναγιώτης Κωνσταντίνου και Αγγελος Κανάς. Μεταξύ των οκτώ που περιλαμβάνονται στη λίστα των υποψηφίων, ήταν και ο καθηγητής Δ. Χιόνης. Οταν ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς επισήμανε ότι ο κ. Χιόνης είναι «γνωστός για τις απόψεις του περί επιστροφής στη δραχμή», ο προεδρεύων της Επιτροπής Χρήστος Μπιγιάλας, του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Αν είναι υπέρ τη δραχμής, γιατί όχι;». Προφανώς, υπάρχουν ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ οπαδοί της δραχμής, που δεν έκαναν το μεγάλο βήμα, όπως ο Π. Λαφαζάνης. Η πληρωμή της αποζημίωσης σε ευρώ έχει κι αυτή τη γοητεία της.

Καμία προσφορά για τη βίλα Μπάμπη Βωβού στο Π. Ψυχικό

Καμία προσφορά δεν κατατέθηκε για τη βίλα του επιχειρηματία Μπάμπη Βωβού στο Παλαιό Ψυχικό, που εκπλειστηριάστηκε εντός της εβδομάδας, με τιμή εκκίνησης τα 2,64 εκατ. ευρώ. Ηδη, μεσίτες έκαναν λόγο για υψηλό τίμημα, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος. Επισημαίνεται ότι το ακίνητο αποτελεί αντικείμενο πλειστηριασμού από τον προηγούμενο Ιούλιο. Ωστόσο, πηγές της οικογένειας εκτιμούν ότι το ακίνητο θα επιστρέψει στην κατοχή της τράπεζας και θα επαναμισθωθεί στον νυν κάτοχό της, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι σχετικές οικονομικές απαιτήσεις.

Εικονικές επιχειρήσεις, εικονικοί έλεγχοι

Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις γειτονικές χώρες είναι εικονικές, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δήλωσε πριν από λίγες μέρες η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου. Την ίδια ακριβώς δήλωση είχε κάνει και τον περασμένο Οκτώβριο.

Αυτό που δεν είπε η υφυπουργός είναι τι έχει γίνει στο διάστημα των έξι μηνών. Εχει, δηλαδή, εντοπιστεί κάποια επιχείρηση που να είναι εικονική; Εχουν επιβληθεί πρόστιμα από την εφορία; Πιθανότατα όχι, διαφορετικά η υφυπουργός θα τα είχε ανακοινώσει.

Συμφωνίες εξυγίανσης για τρεις εισηγμένες

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις εισηγμένες εταιρείες κατέθεσαν χθες στο δικαστήριο αιτήσεις επικύρωσης συμφωνιών εξυγίανσης. Πρόκειται για τον γνωστό Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη, την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Pasal Development και την κατασκευαστική εταιρεία ΒΙΟΤΕΡ. Αν μη τι άλλο, φαίνεται ότι υπάρχει κινητικότητα σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ρύθμισης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, καθώς ασκούνται πιέσεις από πολλές πλευρές αφενός για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και αφετέρου για το ξεκαθάρισμα του επιχειρηματικού χάρτη.

Περίπτερο «χρυσωρυχείο»

Αν σας έλεγε κάποιος ότι ένα περίπτερο είχε έσοδα άνω των 2,2 εκατ. ευρώ στην περιφέρεια, θα τον πιστεύατε; Και όμως, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, εντοπίσθηκε περίπτερο «χρυσωρυχείο» στην Αρτα. Από τους ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης ξέχασε να δηλώσει την περίοδο 2012-2017 περί τα 2,25 εκατ. ευρώ. Φανταστείτε ότι τα έσοδά του είναι αρκετά υψηλότερα, καθώς κάποιο ποσό θα δήλωσε και στην εφορία. Σε άλλον έλεγχο εντοπίσθηκε σε εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Αμαλιάδα η ανακριβής έκδοση 2 φορολογικών στοιχείων αξίας 3.385,60 ευρώ. Η επιχείρηση έκλεισε για 48 ώρες. Επίσης, σε επιχείρηση στην πόλη του Αγρινίου με αντικείμενο εργασιών αγροτικά εφόδια κατασχέθηκε παραποιημένη ταμειακή μηχανή. Σε φροντιστήριο στην Πρέβεζα διαπιστώθηκαν 15 μη εκδόσεις και 54 ανακριβείς εκδόσεις φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.925 ευρώ. Στο φροντιστήριο δεν επιβλήθηκε λουκέτο, παρά μόνον πρόστιμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή