Ο ΔΗΚΤΗΣ (02/05/18)

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο Αποστολόπουλου για εξαγορά του Υγεία

Την επόμενη κίνησή της στο θέμα της διεκδίκησης του «Υγεία» φέρεται να μελετά η πλευρά Αποστολόπουλου, η οποία ως μέτοχος μειοψηφίας ελέγχει το 5,181% του μετοχικού κεφαλαίου. Εχει προηγηθεί η αποστολή εξώδικης δήλωσης, διαμαρτυρίας και πρόσκλησης προς τη διοίκηση του «Υγεία», μέσω της οποίας ζητεί να της δοθεί η δυνατότητα με διαφάνεια και προς το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων για άμεσου και ίδιας έκτασης και περιεχομένου οικονομικού και νομικού ελέγχου με αυτού που διενεργεί η CVC Capital Partners. Η τελευταία φέρεται να έχει προχωρήσει στη διενέργεια due diligence, προκειμένου να υποβάλει πρόταση εξαγοράς του «Υγεία», προσφέροντας υψηλό premium σε σχέση με την τιμή που διαμορφώνεται σήμερα στο ταμπλό (0,8840 ευρώ,). Το Δ.Σ.του «Υγεία» απέρριψε στα τέλη του περασμένου χρόνου την πρόταση του κ. Γ. Αποστολόπουλου για την εξαγορά του 29,62% των μετοχών του «Υγεία» στα 0,45 ευρώ ανά μετοχή.

Δεν βιάζονται ιδιαίτερα να υποβάλουν δηλώσεις

Λιγότερες από 100.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet, 55 ημέρες πριν κλείσει. Οι φορολογούμενοι δεν βιάζονται να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, παρά το γεγονός ότι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του σχετικού φόρου δεν πρόκειται να μετατεθεί. Μπορεί να μετατεθεί η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων έως τα μέσα Ιουλίου, από 30 Ιουνίου, αλλά όχι και η ημερομηνία πληρωμής. Ωστόσο, αυτό που αναφέρουν μεγάλα λογιστικά γραφεία είναι ότι οι φορολογούμενοι δεν έχουν καμία διάθεση να ασχοληθούν με φορολογικά ζητήματα.

Εναρξη διαγωνισμού για Εθνική Ασφαλιστική

Ανοιξαν τη Δευτέρα για τους δύο υποψήφιους ενδιαφερομένους τα data rooms για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, σε συνέχεια της απόφασης της διοίκησης της ΕΤΕ να προχωρήσει στη διαδικασία πώλησης του 75% της εταιρείας. Το άνοιγμα των οικονομικών στοιχείων για τους δύο εναπομείναντες επιλεχθέντες επενδυτές που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση των δεσμευτικών προσφορών, τη Fosun και την Gongbao, θα διαρκέσει ένα μήνα. Θα υπάρξουν δύο παρουσιάσεις προς τους δύο υποψήφιους επενδυτές, με βάση τα επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία του 2017.

Απεργούν οι οικοδόμοι της J&P Avax Ltd

Απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, πραγματοποιούν περίπου 30 εργαζόμενοι σε εργοτάξιο της θυγατρικής της J&P Αβαξ στην Κύπρο, της J&P Avax Ltd. Το έργο αφορά το Πανεπιστήμιο Κύπρου και, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Οικοδομών ΣΕΚ, Γιαννάκη Ιωάννου, σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τις τελευταίες 6-7 εβδομάδες. Πρόκειται για άλλη μια ένδειξη ότι ο κυπριακός όμιλος J&P Overseas, θυγατρική του ομίλου στην Ελλάδα είναι η J&P Αβαξ Α.Ε., εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα επειδή ερίζουν οι βασικοί του μέτοχοι.

Οι πέντε προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ενωση

Σε πέντε «εργοτάξια», όπως τα χαρακτήρισε, θα δοκιμαστεί, σύμφωνα με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, το νέο αφήγημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν επισήμανε τα εξής: 1. Την αναμόρφωση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, καθώς έως τώρα είναι κυρίως νομισματική. 2. Την αναθεώρηση των νόμων για τη μετανάστευση και τη χορήγηση ασύλου. 3. Την εύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση των κοινοτικών πολιτικών. 4. Τη θέληση που πρέπει να επιδείξει η Ε.Ε. για να καταλάβει τον ζωτικό χώρο που αφήνουν στο διεθνές σκηνικό οι ΗΠΑ λόγω της οπισθοχώρησής τους στο εμπόριο, την ασφάλεια και το περιβάλλον. 5. Τον περιορισμό του περιβόητου δημοκρατικού ελλείμματος στην Ε.Ε., μέσω της αλλαγής του τρόπου επιλογής των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι μέρος αυτού του αισιόδοξου αφηγήματος», υποστήριξε ο κ. Σχοινάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή