Ο ΔΗΚΤΗΣ (24/05/18)

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μονόδρομος ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Μονόδρομος είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ  (φωτ.). Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο, που συνδιοργάνωσαν το Ελληνικό Παρατηρητήριο, η Ενωση Ελλήνων Τραπεζιτών και το LSE, ο κ. Τσαμάζ είπε ότι ο καλύτερος τρόπος για να βγεις από την κρίση είναι να τη δεις ως ευκαιρία για να αλλάξεις. «Aντιμετωπίσαμε από την αρχή την κρίση ως ευκαιρία για να αλλάξουμε», είπε χαρακτηριστικά και περιέγραψε τη στρατηγική που υλοποίησε η διοικητική ομάδα του ΟΤΕ και πέτυχε την εξυγίανση της εταιρείας, τη μείωση του δανεισμού, την έξοδό της στις αγορές και την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς της. «Ο πλήρης μετασχηματισμός του ομίλου ΟΤΕ και ο αναπτυξιακός μας προσανατολισμός μάς ώθησαν να βγούμε μπροστά και να γίνουμε η εταιρεία των οπτικών ινών», υπογράμμισε.

Παζάρια με τους θεσμούς για τις νέες αντικειμενικές

Παζάρι έχει ξεκινήσει με τους θεσμούς για τις νέες τιμές ζώνης των ακινήτων. Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει νέα σενάρια, τα οποία θα τεθούν υπ’ όψιν των δανειστών, ώστε να αποφευχθούν επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Στην κυβέρνηση ούτε θέλουν να σκέφτονται ότι μπορεί να σταλούν τον Αύγουστο «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα για τον ΕΝΦΙΑ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι πιστωτές της χώρας αυτό που θέλουν είναι το βεβαιωθέν ποσό από την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ να φθάσει τα 3,2 δισ. ευρώ.

Η «Μασούτης» ανακοίνωσε εξαγορά της «Προμηθευτικής»

Ούτε μία ημέρα από την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς της «Προμηθευτικής» δεν καθυστέρησε να γνωστοποιήσει την εν λόγω συγκέντρωση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η «Μασούτης».

Οπως έγινε γνωστό από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, στις 15 Μαΐου, την ίδια δηλαδή ημέρα που έπεσαν οι υπογραφές, γνωστοποιήθηκε στην ανεξάρτητη αρχή η συγκέντρωση με την οποία η «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Σούπερ Μάρκετ» αποκτά τον έλεγχο του συνόλου της επιχείρησης με την επωνυμία «Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε.». Το γοργόν και χάριν έχει…

H Moody’s αναβάθμισε Alpha και Eurobank

Στην αναβάθμιση των αξιολογήσεων για την Alpha Bank και την Eurobank προχώρησε η Moody’s. Αναλυτικότερα, ο οίκος αξιολογήσεων προχώρησε στην αναβάθμιση των καταθέσεων καθώς και του μη εξασφαλισμένου χρέους της Alpha Bank και της Eurobank σε Caa2 από Caa3. Σύμφωνα με το σημείωμα της Moody’s, η αναβάθμιση στηρίζεται στη διεύρυνση της καταθετικής βάσης των δύο τραπεζών και στην έκδοση ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης, κίνηση που, σύμφωνα με τον οίκο, θα προσφέρει αυξημένη προστασία στους πιστωτές των δύο τραπεζών.

Πράσινα, πορτοκαλιά και κόκκινα φανάρια…

Μετά τη φυματική σαρανταποδαρούσα, που επικαλέσθηκε για να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε χθες νέα έμπνευση, για να στραφεί αυτή τη φορά κατά του Κινήματος Αλλαγής.

Ηταν λίγο αφηρημένη και δυσνόητη η έμπνευση αυτή τη φορά, αλλά είχε χρώμα. Πράσινα, πορτοκαλιά και κόκκινα φανάρια, λέει, άναβαν και έσβηναν ξανά και ξανά σε έναν δρόμο, όπου κανένα αυτοκίνητο δεν περνούσε, και οι πεζοί τον διέσχιζαν χωρίς να σταματάνε. Αυτό, λέει, του θύμισε το ΚΙΝΑΛ. Τι εννοούσε; Οτι γίνονται πράγματα και «αυτοί στο ΠΑΣΟΚ δεν παίρνουν χαμπάρι. Ούτε αυτοί μπορούν να επηρεάσουν, ούτε εμείς ξέρουμε τι θέλουν να κάνουν». Ισως δεν ήταν από τις καλύτερες ατάκες του. Εμείς, πάντως, θαυμάσαμε το γεγονός ότι ο κ. Τσακαλώτος βρίσκει χρόνο να διαβάζει αυτές τις μέρες λογοτεχνία (ένα βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού, που του έδωσε την έμπνευση για τα φανάρια), και δεν περιορίζεται στο ανέμπνευστο κείμενο του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή