ΔΗΚΤΗΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (23/06/18)

23s32mscv---2

Πανηγυρικό κλίμα στο Eurogroup

«Δεν είναι μια συνηθισμένη στιγμή, είναι μια μοναδική στιγμή. Είναι μια στιγμή ιστορική. Η ελληνική κρίση τελειώνει σήμερα στο Λουξεμβούργο», έλεγε χθες τα ξημερώματα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί (φωτ.), μετά τη λήξη του Eurogroup, όπου επιτεύχθηκε η συνολική συμφωνία για την Ελλάδα. Και ο αισιόδοξος Γάλλος επίτροπος δεν ήταν ο μόνος που θέλησε να κηρύξει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο το τέλος της ελληνικής κρίσης. Με τη χθεσινή ημέρα έκλεισε μια επικοινωνιακή καμπάνια εβδομάδων που είχε ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία με συνεχείς ενημερώσεις σε δημοσιογράφους, συνεντεύξεις, στοιχεία και πίνακες που δείχνουν την επιτυχία της ελληνικού προγράμματος άνοιξε τον δρόμο για ένα θετικό αφήγημα που θα ενίσχυε και την επικοινωνία της συμφωνίας από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Ισχυροί παίκτες διεκδικούν το έργο της Αμβρακίας Οδού

Η «αφρόκρεμα» του κατασκευαστικού κλάδου και ενδεχομένως και ορισμένες παρουσίες «έκπληξη» ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το έργο «σκούπα» της Αμβρακίας Οδού, συνολικού προϋπολογισμού της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, το οποίο δημοπρατείται την προσεχή εβδομάδα. Πρόκειται για τον ημιτελή οδικό άξονα ο οποίος παραμένει μετέωρος από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, με το υπ. Υποδομών να συγκεντρώνει το σύνολο των εκκρεμοτήτων σε έναν ενιαίο διαγωνισμό, προκειμένου να προσελκύσει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ηδη, πάντως, κάποιοι κάνουν λόγο για ξεκάθαρο «φαβορί»…

Απορρίφθηκε η αίτηση Λιακουνάκου για την Euromedica

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει η πλευρά Λιακουνάκου για τη μεταβίβαση από την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank και την Eurobank των δανείων της Euromedica, ονομαστικής αξίας 182 εκατ. ευρώ, στη Farallon Capital. Μετά τη συγκεκριμένη απόφαση, η μεταβίβαση των δανείων που έγινε στις αρχές του 2018 θεωρείται νόμιμη και απομένει η εκδίκαση της τακτικής αγωγής για ακύρωση της συναλλαγής που έχει καταθέσει η πλευρά Λιακουνάκου και η οποία θα συζητηθεί το 2019.

Φορολογικό χτύπημα στο γρήγορο Ιντερνετ

Διχαστική πολιτική ακολουθεί η κυβέρνηση ακόμη και στα δίκτυα νέας γενιάς, που υποτίθεται ότι θέλει να προαγάγει. Από τη μία δίνει «κουπόνια» απόκτησης συνδέσεων οπτικών ινών, και από την άλλη φέρνει νέο κανονισμό με αυξημένα τέλη διέλευσης των οπτικών ινών. Ετσι επιφανειακά η κυβέρνηση ενισχύει τη ζήτηση και τη χρήση των δικτύων νέας γενιάς, αλλά στο βάθος την αποθαρρύνει αυξάνοντας την (έμμεση) φορολογία. Μάλιστα ο νέος κανονισμός που έρχεται, βάζει πρώτη φορά τέλη διέλευσης σε ακίνητα εκτός σχεδίου πόλης (συνήθως υπάρχουν σε αγροτικές περιοχές), όπου κατά κανόνα δίδονται επιδοτήσεις σε όσους θέλουν επενδύσουν σε αυτές τις περιοχές!..

Ναρκωτικές ουσίες σε 119 σάκους βρήκε το ΣΔΟΕ

Αντί για κιτρικό οξύ, οι άνδρες του ΣΔΟΕ εντόπισαν, έπειτα από πληροφορίες, πρόδρομες ουσίες τριών τόνων για την κατασκευή ναρκωτικών. Το φορτίο είχε ξεκινήσει από τη Σαγκάη με αποστολέα εταιρεία χημικών στην Κίνα και παραλήπτρια ελληνική εταιρεία με έδρα τον Πειραιά. Ως περιεχόμενο του φορτίου είχαν δηλωθεί 680 σάκοι με κιτρικό οξύ. Από ενδελεχή έλεγχο προέκυψε ότι η συγκεκριμένη παραλήπτρια εταιρεία είχε ιδρυθεί μόλις πριν από ένα μήνα και το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο αποτελούσε την πρώτη εισαγωγή. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο Ολλανδός υπήκοος που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης της παραλήπτριας εταιρείας είχε προχωρήσει και σε ίδρυση δεύτερης εταιρείας το ίδιο χρονικό διάστημα με την ίδρυση της πρώτης. Κατά τη διάρκεια της μεταφόρτωσης, έγινε επέμβαση από τους άνδρες του ΣΔΟΕ και ανακαλύφθηκαν συνολικά 119 σάκοι που περιείχαν την πρόδρομη ουσία BMK, συνολικού βάρους 3 τόνων. Η κατασχεθείσα ποσότητα ήταν δυνατόν να παρασκευάσει περισσότερα από 4.000.000 δισκία XTC, αξίας άνω των 40.000.000 ευρώ.