Ο ΔΗΚΤΗΣ (28/08/18)

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γενς Βάιντμαν θα είναι την Πέμπτη στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Πέμπτη ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Γενς Βάιντμαν, προσκεκλημένος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια της. Ο κ. Βάιντμαν, που γνωρίζει από πρώτο χέρι την ελληνική κρίση, καθώς πριν αναλάβει την Bundesbank ήταν σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, θα παραθέσει ομιλία στο επίσημο δείπνο της Ενωσης, ενώ θα συναντηθεί και με πολιτειακούς παράγοντες. Η ομιλία του αναμένεται με ενδιαφέρον, στον βαθμό που θα δώσει το στίγμα των γερμανικών προθέσεων μετά την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο. Οι θέσεις του, σημειωτέον, κινούνταν ανέκαθεν στο αυστηρό άκρο του γερμανικού φάσματος. Πάντως, η φημολογούμενη υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΚΤ φαίνεται να έχει ναυαγήσει, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Αιτήσεις για την παροχή φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος

Δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση άμεσα, προκειμένου να ενταχθούν στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, έχουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, που για κάποιο λόγο, ενώ ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, δεν έχουν την προβλεπόμενη ενεργειακή προστασία. Αυτό πρέπει να κάνουν και όσοι για κάποιον λόγο αμέλησαν, με αποτέλεσμα να απενταχθούν από την προστασία του μειωμένου τιμολογίου. Οσοι είναι δικαιούχοι ΚΕΑ ή ΚΟΤ και δεν έχουν ρεύμα στην πρώτη κατοικία τους, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον οικείο δήμο για να μειωθεί σημαντικά η οφειλή τους.

Στρατηγικό επενδυτή αναζητεί η Αλουμύλ

Στρατηγικό επενδυτή και όχι χρηματοοικονομικό αναζητεί η Αλουμύλ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η Αλουμύλ, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι «βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με τις δανείστριες τράπεζες όσον αφορά τη ρύθμιση του τραπεζικού της δανεισμού, επεξεργαζόμενη, παράλληλα, λύσεις εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της εταιρείας». Μέχρι στιγμής, πάντως, ενδιαφέρον φαίνεται να δείχνουν μόνο funds.

Μπλόκο στην Glencore από συνδικαλιστές ΕΛΠΕ

Οι συνδικαλιστές των ΕΛΠΕ δεν επέτρεψαν στα στελέχη της Glencore να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο και στην Ελευσίνα. Η Glencore είναι μία εκ των δύο συμμετεχόντων στον διαγωνισμό πώλησης των ΕΛΠΕ, με την οποία διαφωνούν οι εργαζόμενοι. Την ώρα της επίσκεψης κήρυξαν στάση εργασίας, κι έτσι οι πόρτες ήταν κλειστές. Οι στάσεις θα συνεχιστούν έως τις 4 Σεπτεμβρίου, που έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη των στελεχών του άλλου διεκδικητή, της Vitol. Οι επισκέψεις στα διυλιστήρια εντάσσονται στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συλλογής στοιχείων από τους δύο ενδιαφερομένους, ενόψει της υποβολής της δεσμευτικής προσφοράς.

Διαφέρει η φορολογική στρατηγική της Airbnb

Μπορεί στη Δανία και εσχάτως στην Ελλάδα η Airbnb να συναίνεσε να παράσχει στις φορολογικές αρχές στοιχεία των ιδιοκτητών-μελών της, που εκμισθώνουν ακίνητα μέσω της πλατφόρμας της, στις ΗΠΑ όμως η κατάσταση φαίνεται πως είναι διαφορετική. Οπως γνωστοποίησε η εταιρεία, προσέφυγε στην αμερικανική δικαιοσύνη, ενάντια στη νέα νομοθεσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, η οποία επιβάλλει την αποκάλυψη στις φορολογικές αρχές των ονομάτων και των διευθύνσεων όλων των ενεργών ιδιοκτητών που χρησιμοποιούν την υπηρεσία της. Στόχος είναι η εξακρίβωση φορολογικών παραβάσεων. Στον αντίποδα, η Airbnb ισχυρίζεται ότι με το εν λόγω νομοθέτημα πλήττεται το ιδιωτικό απόρρητο των πελατών της και δεν πρόκειται να συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Οπως φαίνεται, η διοίκηση της εταιρείας υιοθετεί διαφορετική στρατηγική ανάλογα με την αγορά/χώρα στην οποία δραστηριοποιείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή