Ο ΔΗΚΤΗΣ (24/10/18)

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδήλωση του ΣΕΒ για την αδειοδότηση

Οι πρόσφατες αλλαγές στην αδειοδότηση εγκατάστασης και λειτουργίας των επιχειρήσεων θα βρεθούν στο επίκεντρο του γενικού συμβουλίου του ΣΕΒ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του, με προσκεκλημένο ομιλητή τον νέο γενικό γραμματέα Βιομηχανίας Απόστολο Μακρυκώστα. Ο γ.γ. θα παρουσιάσει καίριες διατάξεις που ψηφίστηκαν τους προηγούμενους μήνες και θα απαντήσει σε ερωτήσεις επιχειρήσεων για τις νέες απλοποιημένες διαδικασίες εγκατάστασης επιχειρήσεων, την αντικατάσταση της άδειας λειτουργίας από τη γνωστοποίηση, τον νέο τρόπο των επιτόπιων ελέγχων και το ηλεκτρονικό σύστημα www.notifybusiness.gov.gr, που επιτρέπει την αδειοδότηση εγκατάστασης εξ αποστάσεως. Επίσης, θα συζητηθούν τα ευρήματα της πρόσφατης ερευνάς που πραγματοποιεί ο ΣΕΒ με τη συνδρομή της MRB, ο «Σφυγμός του επιχειρείν», σύμφωνα με την οποία η αδειοδότηση εξακολουθεί να παραμένει στη κορυφή των προβλημάτων του ελληνικού επιχειρείν.

«Αδειάζει» το ελληνικό Χρηματιστήριο

Από 350 το 2005 ο αριθμός των εισηγμένων εταιρειών στο ελληνικό Χρηματιστήριο έχει πέσει κάτω από τις 200, με τις εισαγωγές νέων εταιρειών να είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Η αναγγελία της δημόσιας πρότασης, για την Τιτάν με την προοπτική διπλής διαπραγμάτευσης καθώς και για τη Nexans με διαγραφή από το Χ.Α, αποτελεί νέο πλήγμα για το βάθος των επενδυτικών επιλογών του ελληνικού Χρηματιστήριου, τη στιγμή που στον προθάλαμο της… εξόδου βρίσκονται και άλλες πέντε εταιρείες (Σελόντα, Νηρέας, Περσέας, Μινωικές Γραμμές και Υγεία).

Ο ρόλος του κράτους και η εποπτεία των Α.Ε.

«Το κράτος αποφάσισε να είναι ειλικρινές με τον εαυτό του και για τον λόγο αυτό καταργήθηκε η αναποτελεσματική διάταξη περί εποπτείας επί των ανωνύμων εταιρειών. Το κράτος δεν πρέπει να διεκδικεί ρόλο τον οποίο δεν κατάφερε να πραγματώσει». Η παραδοχή αυτή ανήκει στον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Δ. Αυλωνίτη σε συνέδριο με αντικείμενο τις αναμορφώσεις του εταιρικού δικαίου και αποκτά μεγαλύτερη σημασία μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Folli Follie.

Αλλαγές στη διοίκηση της Folli Follie

Τον Νάσσο (Νάρκισσο) Γεωργιάδη τοποθετεί ως αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Folli Follie η διοίκηση Κουτσολιούτσου, σε μια εξέλιξη που σηματοδοτεί ίσως την προσπάθεια της οικογένειας των βασικών μετόχων να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των πιστωτών για νέα διοίκηση αλλά και να κρατήσει κατά το δυνατόν το παιχνίδι στα χέρια της. Προερχόμενος από την Daimler Ελλάδος και Ιταλίας αλλά και την Ελληνική Υφαντουργία ο Γεωργιάδης έχει πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) από το Manchester Business School και σπουδές στο University of Pittsburgh.

Εκτός ΔΕΗ ο γενικός διευθυντής Εμπορίας

Ενα μόλις χρόνο κράτησε η θητεία του κ. Ιωάννη Κατάκη στη Γενική Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ ενημερώθηκαν χθες από τον επικεφαλής της Επιχείρησης Μανόλη Παναγιωτάκη για την απομάκρυνση του κ. Κατάκη, με τις πληροφορίες να τη συνδέουν με τους χειρισμούς του στις διαπραγματεύσεις με τους βιομηχανικούς πελάτες της ΔΕΗ για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και το αδιέξοδο που έχει επέλθει. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Κατάκης ήταν ο πρώτος γενικός διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ που δεν προέρχεται από το εσωτερικό της Επιχείρησης αλλά από την αγορά και η έλευσή του στη ΔΕΗ προ ενός έτους είχε τότε δημιουργήσει ισχυρές προσδοκίες για την είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών. Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η τοποθέτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου στον ΑΔΜΗΕ. Τη θέση διεκδίκησαν συνολικά 115 υποψήφιοι εκ των οποίων 30 έχουν περάσει στη φάση της τελικής επιλογής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή