Στα ύψη η τιμή του μαύρου χρυσού

Στα ύψη η τιμή του μαύρου χρυσού

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 30 δολάρια ανά βαρέλι εκτινάχθηκε χθες η τιμή του πετρελαίου Brent, μετά τις πρωτοφανείς τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του World Trade Center της N. Υόρκης και του αμερικανικού Πενταγώνου. H τιμή του Brent έφθασε έως και τα 31,05 δολάρια ανά βαρέλι, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 29,30 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 1,85 δολαρίων στη διάρκεια της ημέρας. Αμέσως μετά τα χτυπήματα στους δίδυμους πύργους της N. Υόρκης αλλά και το αμερικανικό Πεντάγωνο, το χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της N. Υόρκης διέκοψε τις δραστηριότητές του και εκκενώθηκε, με αποτέλεσμα το σύνολο των πράξεων να γίνει μέσω της αγοράς του Λονδίνου. Μεσίτες αποδίδουν την χθεσινή άνοδο σε ψυχολογικούς λόγους και την αβεβαιότητα που δημιούργησαν οι πρωτοφανείς τρομοκρατικές επιθέσεις, καθώς ο εφοδιασμός των αγορών με πετρέλαιο δεν αντιμετωπίζει κινδύνους. O ΟΠΕΚ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι καμία ενέργεια δεν μπορεί να αλλάξει την απόφασή του για επαρκή εφοδιασμό των αγορών ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή σταθερότητα των τιμών.

Οι ευρωπαϊκές αγορές σείστηκαν συθέμελα χθες, με τους γενικούς δείκτες τιμών των μετοχών να κλείνουν με απώλειες άνω των 6% και 7%. Το σημαντικότερο πλήγμα δέχθηκαν οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών, με τον κλαδικό δείκτη τους να υποχωρεί σε ποσοστό άνω του 11%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή