Συνθήκες διεθνούς κραχ στις αγορές

Συνθήκες διεθνούς κραχ στις αγορές

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνθήκες διεθνούς χρηματιστηριακού κραχ διαμόρφωσε η απίστευτης έκτασης τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπέστησαν σοκ, η Γουόλ Στριτ έμεινε κλειστή και σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Παν. Αλεξάκης θα αποφασίσει έπειτα από συνεννοήσεις με τους ομολόγους του των άλλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αν θα λειτουργήσει η Σοφοκλέους. H αντίδραση, πάντως, των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ήταν σχεδόν αυτόματη. H Φρανκφούρτη έφθασε να χάνει πάνω από 10%, για να διακόψει τη λειτουργία της έπειτα από απειλή βόμβας, όταν το ταμπλό έγραφε ζημίες 8,49%. Αντιστοίχως, το Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 5,72%, το Παρίσι με ζημίες 7,39%, η Ζυρίχη -7,07%, το Μιλάνο -7,77% και συνολικά η Ευρώπη με απώλειες 6,22%. Την ίδια στιγμή το δολάριο έχασε περίπου 2% έναντι του ευρώ και του γιεν, ενώ η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε στα 31,5 δολ. το βαρέλι.

Η σημερινή αντίδραση των αγορών θεωρείται κρίσιμη και δεν είναι τυχαίο ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα προσφέρει όλη την απαιτούμενη ρευστότητα, ενώ τίθεται θέμα ευρύτερου συντονισμού παγκοσμίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή