ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

anodo-katagrafoyn-oi-metoches-sta-eyropaika-chrimatistiria-2305445

Με κέρδη ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, χάρη στην άνοδο των γερμανικών τραπεζών Deutsche Bank και Commerzbank οι οποίες επιβεβαίωσαν το σαββατοκύριακο ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για τη συγχώνευσή τους.

Η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε άνοδο 3,4% και της Commerzbank 5,4%, με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο να ενισχύεται κατά 0,6%.

Οι τράπεζες εξέδωσαν σύντομες ανακοινώσεις ύστερα από τις ξεχωριστές συνεδριάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επιταχύνονται οι ρυθμοί στη διαδικασία συγχώνευσης, αν και οι δύο προειδοποίησαν ότι η συμφωνία κάθε άλλο παρά βέβαιη είναι.

Οι μετοχές τους κατέγραφαν τη μεγαλύτερη άνοδο στον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600, που στις 10:23 ώρα Ελλάδας ενισχύθηκε κατά 0,14%, ξεπερνώντας το υψηλό πέντε μηνών στο οποίο έκλεισε την Παρασκευή χάρη στις ελπίδες για ένα λιγότερο χαοτικό Brexit και για πρόοδο στις σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε υπεραπόδοση έναντι των άλλων ευρωπαϊκών δεικτών, σημειώνοντας άνοδο 0,3%, σε μία ακόμα κρίσιμη εβδομάδα για τα Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ