Στο στόχαστρο των μετόχων στελέχη της Deutsche Bank

Στο στόχαστρο των μετόχων στελέχη της Deutsche Bank

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H παραμονή του Γκαρθ Ρίτσι, επικεφαλής των επενδυτικών δραστηριοτήτων της Deutsche Bank, στη γερμανική τράπεζα είναι αβέβαιη. Ο λόγος είναι οι διαφωνίες σχετικά με τις περικοπές  των επενδυτικών δραστηριοτήτων της γερμανικής τράπεζας αλλά και η ελλιπής στήριξή του από τους μετόχους. Κι αυτό κάνει τον Γκαρθ Ρίτσι να σκέπτεται την αποχώρησή του.

Σύμφωνα με κύκλους της DB, ο κ. Ρίτσι προβληματίζεται με τις ριζικές περικοπές που προτείνει ο διευθύνων σύμβουλος όλου του ομίλου Κρίστιαν Ζέβινγκ. Επιπλέον, σκέφτεται πως ορισμένα από τα νέα σχέδια της διοίκησης πιθανώς να λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Συν τοις άλλοις, η θέση του έχει αποδυναμωθεί εξαιτίας των όσων συνέβησαν στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων την περασμένη εβδομάδα, όπου πολλοί μέτοχοι βρήκαν την ευκαιρία και τον καταψήφισαν. Τον υπερψήφισε μόνο το 61% των μετόχων, ενώ τα επενδυτικά κεφάλαια του Κατάρ, που συνιστούν έναν από τους μεγαλομετόχους της γερμανικής τράπεζας, στράφηκαν εναντίον του.

Στην παρούσα συγκυρία κύκλοι της τράπεζας δεν ανησυχούν τόσο, επισημαίνοντας πως γενικά τα τελευταία χρόνια οι επενδυτές, όταν πρόκειται να ψηφίσουν, δείχνουν πιο επιθετικοί. Πάντως, ο Γκαρθ Ρίτσι δεν είναι ο μόνος του οποίου το μέλλον στην Deutsche Bank θεωρείται επίφοβο.

Η Σίλβι Μάθερατ, υπεύθυνη διευθύντρια για τη συμμόρφωση της τράπεζας με το εκάστοτε ρυθμιστικό πλαίσιο, καταψηφίστηκε και αυτή από τους μετόχους. Κατόπιν τούτων, αναμένεται να παραιτηθεί αργά ή γρήγορα.

Μιλώντας στα στελέχη της τράπεζας ο Κρίστιαν Ζέβινγκ τόνισε πως όλοι μαζί αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, αν και, όπως καλά πληροφορημένες πηγές σημείωσαν στους FT, ενδεδειγμένο θα ήταν να προετοιμάζεται η τράπεζα για τη διάδοχη κατάσταση μετά τον Γκαρθ Ρίτσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή