Μεγάλος κερδισμένος ο κλάδος των ΜΜΕ

Μεγάλος κερδισμένος ο κλάδος των ΜΜΕ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων επανήλθαν χθες σε θετικό έδαφος ύστερα από τις προχθεσινές απώλειες, με τον κλάδο των ΜΜΕ να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη άνοδο στο διάστημα του τελευταίου πενταμήνου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 αναρριχήθηκε 0,42%, με τον δείκτη Cac 40 στο Παρίσι να κλείνει ενισχυμένος κατά 0,51% και τον δείκτη FTSE-100 στο Λονδίνο κατά 0,46%. Στη Μαδρίτη, ο δείκτης UBEX 35 έκλεισε με άνοδο 0,9%. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Dax έκλεισε με κέρδη 0,54%, ενώ η μετοχή του ομίλου εκδόσεων και ΜΜΕ Axel Springer σημείωσε κέρδη έως και 22,2% ύστερα από την είδηση ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την αμερικανική KKR, ώστε να αποχωρήσει από το χρηματιστήριο. Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές άλλων μιντιακών ομίλων, όπως οι Daily Mail και General Trust, λόγω ευνοϊκών προβλέψεων για ετήσια κέρδη. Αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι τιμές των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών και των προμηθευτών τους, διότι υψηλόβαθμος διπλωματικός παράγοντας της Κίνας στράφηκε κατά των ΗΠΑ, λέγοντας πως η εμπορική διαμάχη είναι «ξεκάθαρη οικονομική τρομοκρατία».

Στην αμερικανική αγορά, πριν από το κλείσιμο οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 σημείωναν άνοδο κατά 0,07% και 0,09%, αντιστοίχως. Ο μεγάλος επενδυτικός όμιλος στις ΗΠΑ Guggenheim Partners προβλέπει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού πτώση του S&P 500, διότι οι αγορές ουδέποτε έχουν αντιμετωπίσει ξανά έναν εμπορικό πόλεμο, όπως ο σημερινός μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας. Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του «μαύρου χρυσού» υπέστη απώλειες και πιθανώς αυτός ο μήνας να είναι ο χειρότερος από τις αρχές της χρονιάς. Ο κύριος λόγος ήταν ότι την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν πολύ λιγότερο από όσο ανέμεναν αναλυτές και επενδυτές. Εκφράστηκαν ανησυχίες για μείωση της ζήτησης. Η τιμή του αργού Νέας Υόρκης υποχώρησε 1 δολάριο στα 57,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent είχε εξασθενήσει 1,91 δολάριο, στα 67,56 δολάρια το βαρέλι. Ο δείκτης δολαρίου χθες δεν έδειξε σημαντική μεταβολή ως προς ένα «καλάθι» μεγάλων νομισμάτων, ενώ προηγουμένως είχε φθάσει σε ρεκόρ πενταμήνου και πλέον. Το ευρώ ανήλθε 0,1% ως προς το δολάριο, στο 1,1140 δολάριο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή