Νέοι τρόποι παράδοσης δεμάτων από την Amazon

Νέοι τρόποι παράδοσης δεμάτων από την Amazon

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύεται η φυσική παρουσία της Amazon χάρη στην καινούργια υπηρεσία Counter, η οποία επιτρέπει στους πελάτες της να παραλάβουν τα δέματά τους από συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής. Καταστήματα που παραδοσιακά αντιμετωπίζουν την Amazon ως ανταγωνίστρια στον κλάδο του εμπορίου, θα συνεργαστούν μαζί της προκειμένου να απορροφήσουν ένα μέρος της πελατείας της.

Οσοι Αμερικανοί έχουν παραγγείλει προϊόντα μέσω της Amazon θα μπορούν να τα παραλάβουν από 100 καταστήματα της αλυσίδας φαρμακείων Rite Aid, ωστόσο μέχρι το τέλος του έτους η επιλογή αυτή θα προσφέρεται σε 1.500 καταστήματα στις ΗΠΑ.

Η Amazon ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα περιοριστεί στη Rite Aid, ούτε όμως και στα μεγάλα καταστήματα λιανικής, αντιθέτως θα επιδιώξει να συνεργαστεί και με μικρότερες επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια συνεργασία επικερδή και για τις δύο πλευρές. Αφενός η Amazon θα διευκολύνει τους πελάτες της, αφετέρου τα καταστήματα λιανικής θα προσελκύουν ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών, που θα εισέρχονται στο μαγαζί για να παραλάβουν τα δέματά τους.

«Δημιουργήσαμε αυτό το πρόγραμμα ώστε να χρησιμοποιηθεί από συνεργάτες, που είναι μεγάλοι και μικροί», δήλωσε ο Πάτρικ Σούπανκ, διευθυντής του Amazon Hub, του κέντρου που διαχειρίζεται τις παραλαβές των πακέτων.

Η συνεργασία με τη Rite Aid θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα και θα δείξει εάν πράγματι η υιοθέτηση του Counter είναι επικερδής. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αμερικανική αλυσίδα φαρμακείων δημοσίευσε τα απογοητευτικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου με χαμηλό αριθμό πωλήσεων και ζημίες. Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι αναζητεί νέους τρόπους για να προσελκύσει πελάτες.

Σύμφωνα με την Τζόσλιν Κόνραντ, αντιπρόεδρο της Rite Aid, η συνεργασία με την Amazon «δημιουργεί μια καλύτερη εμπειρία για τους πιστούς πελάτες και για τους νέους πελάτες που θα έρθουν για να παραλάβουν τα δέματά τους».

Εναλλακτικές

Η συνεργασία με τα παραδοσιακά καταστήματα λιανικού εμπορίου είχε ξεκινήσει με την υπηρεσία Locker, με την οποία η Amazon εγκατέστησε μικρά ντουλάπια σε συνεργαζόμενα καταστήματα. Οι πελάτες παραλαμβάνουν τα πακέτα από τα ντουλάπια χρησιμοποιώντας έναν κωδικό.

Παρότι πολλά καταστήματα ενδιαφέρθηκαν για να συνεργαστούν με την Amazon, ορισμένα από αυτά δεν μπορούσαν να προσφέρουν τον κατάλληλο χώρο για την εγκατάσταση των ντουλαπιών, όπως δήλωσε στο Reuters ο Πάτρικ Σούπανκ. Τα καταστήματα αυτά θα μπορούν πλέον να συνεργαστούν με την Amazon για την υπηρεσία Counter.

«Γενικά, θέλουμε να δώσουμε σε κάθε πελάτη της Amazon μια επιλογή για εναλλακτική τοποθεσία παράδοσης», δήλωσε ο Σούπανκ στο Reuters. «Αυτό θα γίνει ένα εκτενές δίκτυο», συμπλήρωσε.

Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν το πακέτο τους εντός δύο εβδομάδων, ενώ δεν θα επιβαρύνονται επιπλέον οικονομικά για την επιλογή της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Ωστόσο, δεν θα μπορούν να επιστρέψουν τα προϊόντα στο ίδιο κατάστημα για αλλαγή.

Η υπηρεσία Counter δοκιμάζεται από τον Μάιο στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιταλία. Οσοι καταναλωτές αγόραζαν από συγκεκριμένες εταιρείες ρούχων μέσω της Amazon, όπως για παράδειγμα τη NEXT, μπορούσαν να παραλάβουν τα πακέτα από παραδοσιακά καταστήματα λιανικής. Η υπηρεσία έλαβε πολύ καλές κριτικές, εξ ου και η Amazon αποφάσισε να τη φέρει και στις ΗΠΑ. «Η Amazon ψάχνει πάντοτε νέες και καινοτόμες ιδέες για να στέλνουν και να παραλαμβάνουν τις παραγγελίες τους οι πελάτες», δήλωσε ο Σούπανκ.

Με την υπηρεσία Counter η Amazon «επένδυσε σε μια καινούργια και εύκολη στη χρήση τεχνολογία, ώστε να προσφέρει στους πελάτες της ακόμη μία επιλογή παράδοσης, που βασίζεται στην ευελιξία και στον έλεγχο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με εθνικές επιχειρήσεις σαν τη Rite Aid και στο μέλλον με τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια καταπληκτική εμπειρία για τους κοινούς πελάτες μας», συμπλήρωσε ο Σούπανκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή