ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

G20: Κλίμα «ανακωχής» στη συνάντηση Τραμπ – Σι

G20: Κλίμα «ανακωχής» στη συνάντηση Τραμπ – Σι

Οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλουν νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, μετά τις συνομιλίες που είχε στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ομόλογό του της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης να ξαναρχίσουν οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών και ότι θα έχουν συζητήσεις πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε εξάλλου «εξαιρετική» τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Κίνας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σχετικά με το αν σημειώθηκε πρόοδος για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο.

«Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνάντηση με τον πρόεδρο Σι, εξαιρετική θα έλεγα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πλευρά των ΗΠΑ, όπως και της Κίνας.

Νωρίτερα, άλλωστε ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι παραμένει ανοιχτός σε μια εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο, η οποία, όπως ανέφερε, θα ήταν «μνημειώδης». Και από την πλευρά του, ο Κινέζος πρόεδρος είχε επιμείνει στο γεγονός ότι ο «διάλογος είναι προτιμότερος από την αντιπαράθεση».