ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Πτώση καταγράφει η στερλίνα

Βρετανία: Πτώση καταγράφει η στερλίνα

Πτώση σημείωσε σήμερα η στερλίνα αφού κατέγραψε χθες το μεγαλύτερο ημερήσιο άλμα της εδώ και πάνω από δύο μήνες, με τους χρηματιστές να επικεντρώνονται στις αυξανόμενες πιθανότητες να εγκαταλείψει η Βρετανία την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Αν και η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων καθιστά δυσκολότερη την προσπάθεια του επόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας να οδηγήσει τη χώρα σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά έχουν αυξήσει τις πιθανότητες μιας τέτοιας έκβασης αυτή την εβδομάδα.

Οικονομολόγοι στη Berenberg, που τώρα τοποθετούν στο 40% την πιθανότητα ενός σκληρού Brexit, υποστηρίζουν ότι η επιλογή του Μπόρις Τζόνσον, που είναι το φαβορί για να διαδεχθεί την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, να περιβάλλεται από σκληροπυρηνικούς ευρωσκεπτικιστές είναι μια ένδειξη αυτών των αυξανόμενων κινδύνων.

Η λίρα κατέγραψε νωρίτερα πτώση κατά 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,2519 δολάριο και κατά 0,1% έναντι του ευρώ στις 89,89 πένες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ