Τέταρτη προειδοποίηση για πτώση κερδών από ThyssenKrupp

Τέταρτη προειδοποίηση για πτώση κερδών από ThyssenKrupp

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέταρτη προειδοποίηση για υποχώρηση κερδών εξέδωσε ο γερμανικός βιομηχανικός κολοσσός της ThyssenKrupp, ο οποίος εκτιμά πως τα ετήσια προ φόρων θα διαμορφωθούν στα 800 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 1,1-1,2 δισ. ευρώ των προηγούμενων εκτιμήσεων. Επιπλέον, λόγω των δεδομένων αυτών και των συνεπειών της ύφεσης της διεθνούς οικονομίας και του εμπορικού πολέμου, εξετάζει πώληση της μονάδας ανελκυστήρων ή εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Τα σχετικά δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ThyssenKrupp, Γκουίντο Κέρκχοφ, ο οποίος εξακολουθεί να έχει τη στήριξη του εποπτικού συμβουλίου, όπως ενημέρωσε ο ίδιος τους δημοσιογράφους. Το συμβούλιο, συγκεκριμένα, τάσσεται υπέρ του σχεδίου ανασυγκρότησης του ομίλου το οποίο κατήρτισε ο κ. Κέρκχοφ, ανεξαρτήτως του ότι η τιμή της μετοχής έχει κατακρημνιστεί σε επίπεδα-ναδίρ 16ετίας.

Σοβαρά πλήγματα δέχθηκε ο όμιλος στις δραστηριότητές του στην αυτοκινητοβιομηχανία και στη χαλυβουργία, οι οποίες θεωρούνται πρωτεύουσας σημασίας. Το «κόσμημα» πάντως του βιομηχανικού κολοσσού –του οποίου οι δραστηριότητες εκτείνονται από την κατασκευή υποβρυχίων, τον χάλυβα και τα συστήματα οδήγησης έως τα λιπάσματα– είναι οι ανελκυστήρες. Από τον Μάιο και μετά, αφότου αποκάλυψε η εταιρεία τα σχέδιά της να εισαγάγει την Elevator Technology στο χρηματιστήριο, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αγοραστών.

Η μονάδα Elevator Technology είναι πέραν κάθε συγκρίσεως η πιο κερδοφόρος του ομίλου και αποτιμάται έως και 14 δισ. ευρώ, όπερ σημαίνει υπερδιπλάσια από το σύνολο του ομίλου. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια KKR, Advent και CVC, καθώς και ο φινλανδικός όμιλος ανελκυστήρων Kone έχουν προσεγγίσει τη διοίκηση του γερμανικού ομίλου για να συζητήσουν το θέμα της Elevator Technology.  Επιπροσθέτως, ο Γκουίντο Κέρκχοφ θέτει υπό εξέτασιν τις προοπτικές στις τρεις προβληματικές μονάδες, ενώ υπόσχεται να εκσυγχρονίσει τη δομή του ομίλου. Μετά τις ειδήσεις αυτές, η τιμή της μετοχής είχε άνοδο της τάξεως του 5,1%.

«Αυτό το οποίο σίγουρα θα παύσει πλέον να υφίσταται για την ThyssenKrupp είναι η διατήρηση βραχιόνων που δεν έχουν ξεκάθαρο μέλλον, είναι σε μόνιμη βάση ζημιογόνοι και καταστρέφουν και την αξία που έχουν για τους μετόχους και οι άλλες δραστηριότητες», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ThyssenKrupp. Συν τοις άλλοις, βρίσκεται σε προκαταρκτικές συνομιλίες με στρατηγικούς παίκτες για άλλους βραχίονες του ομίλου, όπως ο εξοπλισμός εργοστασίων και τα εξαρτήματα βιομηχανικής χρήσης, με στόχο τη δυνητική πώληση μεριδίων. Η τέταρτη κατά σειράν προειδοποίηση για πτώση κερδών, τέλος, καταφέρει ένα ακόμα χτύπημα στην αξιοπιστία του Γκουίντο Κέρκχοφ, ο οποίος έκανε μια αποτυχημένη απόπειρα να συγχωνεύσει τη χαλυβουργία της ΤhyssenΚrupp με την αντίστοιχη της Tata Steel, αλλά και να αυτονομήσει τη μονάδα κεφαλαιουχικών αγαθών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή