Εισβολή 21χρονου ενόπλου σε τέμενος στο Οσλο

Εισβολή 21χρονου ενόπλου σε τέμενος στο Οσλο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΣΛΟ. Με μώλωπες στο πρόσωπο εμφανίστηκε χθες ενώπιον δικαστηρίου του Οσλο ο 21χρονος Φίλιπ Μάνσχαους, ο οποίος κατηγορείται ότι εισέβαλε ένοπλος σε ισλαμικό τέμενος της νορβηγικής πρωτεύουσας, για να ξυλοκοπηθεί από 65χρονο πιστό και να συλληφθεί από τις Αρχές. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Μάνσχαους εισήλθε στο τέμενος φέροντας όπλο, αλλά δέχθηκε την επίθεση ηλικιωμένου πιστού, ο οποίος αφαίρεσε το όπλο του επίδοξου δράστη και τον κράτησε στο έδαφος έως ότου φθάσει η αστυνομία. Ο δράστης, όπως αποκαλύφθηκε χθες, είχε σκοτώσει νωρίτερα τη 17χρονη θετή αδελφή του.

Ο συλληφθείς, που ζούσε σε μικρή απόσταση από το τέμενος, σε προάστιο του Οσλο, είχε εκφράσει ακροδεξιές και αντιμεταναστευτικές απόψεις πριν από την επίθεση. Δημοσιεύσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζουν τον Μάνσχαους να εκφράζει τον θαυμασμό του για τον ακροδεξιό δράστη της επίθεσης σε δύο τζαμιά της Νέας Ζηλανδίας τον περασμένο Μάρτιο, που οδήγησε στον θάνατο 50 ανθρώπους. Η αστυνομία ζήτησε από την εισαγγελία να θέσει υπό κράτηση τον Μάνσχαους, ως ύποπτο ανθρωποκτονίας και τρομοκρατικών πράξεων, για τέσσερις εβδομάδες. «Η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, ενώ ζητήσαμε την κράτηση του υπόπτου σε συνθήκες απομόνωσης και χωρίς πρόσβαση σε δημοσιογράφους», ανέφερε η αστυνομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή