Με οριακά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με οριακά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλότερα έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω περιορισμένων συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν τους λεγόμενους αμυντικούς τομείς, λόγω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας με την επιβολή επιπλέον δασμών την Κυριακή. Την υψηλότερη απόδοση είχε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, χάρη στην υποχώρηση της στερλίνας έναντι του δολαρίου, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες άτακτου Brexit. Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες ενισχυμένος κατά 0,3%, «μπαίνοντας με το δεξί» στον Σεπτέμβριο. Στη διάρκεια του Αυγούστου, ο δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 1,6%, εξαιτίας της αναταραχής στο εμπόριο και της κλιμακούμενης ανησυχίας περί επιβράδυνσης της οικονομίας της Ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 1,04%, καθώς η υποχώρηση της στερλίνας έναντι του δολαρίου κατά 0,79% ενισχύει τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη, που είναι κατά κύριο λόγο σε δολάρια.

Στα υπόλοιπα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης ξεχώρισε η επίδοση του FTSE MIB στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, που έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,6%, καθώς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,1%, αφού η συρρίκνωση της δραστηριότητας στον κλάδο της μεταποίησης της Ευρωζώνης συνεχίστηκε για έβδομο συναπτό μήνα, γεγονός που ενίσχυσε τις προσδοκίες των επενδυτών ότι επίκειται δέσμη σημαντικών μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας από την ΕΚΤ στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της στις 12 Σεπτεμβρίου. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,2%, ενώ στη Μαδρίτη ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος.

Το ευρώ εξασθένισε χθες κατά 0,19% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με την ισοτιμία να διατηρείται κάτω από το 1,10 (στο 1,0967). Χθες, η Wall Street ήταν κλειστή λόγω της επίσης αργίας της Ημέρας της Εργασίας.

Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρούσε χθες εξαιτίας της επιβολής αυξημένων δασμών από τις ΗΠΑ και διαμορφωνόταν στα 58,61 δολάρια το βαρέλι με ποσοστιαία υποχώρηση 1,08%. Η τιμή του χρυσού για άμεση παράδοση ενισχυόταν χθες κατά 0,58%, στα 1.528,65 δολάρια η ουγγιά.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή