Εναλλακτικό πακέτο διακοπών σε συγκρότημα ιγκλού αξίας 95.000 ευρώ

Εναλλακτικό πακέτο διακοπών σε συγκρότημα ιγκλού αξίας 95.000 ευρώ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιονισμένο τοπίο, βόρειο σέλας και έναστρο ουρανό μπορούν να απολαύσουν έναντι 95.000 ευρώ, για τρία βράδια, οι τουρίστες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο βορειότερο τμήμα του πλανήτη.

Το εναλλακτικό πακέτο διακοπών σε ιγκλού, που διαχειρίζεται η εταιρεία Luxury Action, περιλαμβάνει δύο νύχτες διαμονής στα νησιά Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας και ένα βράδυ στον Βόρειο Πόλο. Στο ακριβό πακέτο συμπεριλαμβάνονται οι πτήσεις μεταξύ των δύο προορισμών, τα γεύματα, ταξιδιωτική ασφάλεια και ιδιωτικοί ξεναγοί. Το βορειότερο ξενοδοχείο του κόσμου θα μπορεί να φιλοξενήσει τους ενδιαφερομένους μόνο κατά τη διάρκεια του Απριλίου, τη μοναδική περίοδο που έχει κριθεί ασφαλής για εξερεύνηση της περιοχής.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα από ιγκλού κατασκευασμένα από θερμαινόμενα τζάμια. Τα τελευταία έχουν ελεγχθεί ώστε να αντέχουν τις ακραίες καιρικές συνθήκες που πλήττουν την περιοχή. Το διαφανές περίβλημα επιτρέπει στους επισκέπτες «να γίνουν ένα με τη φύση και να βιώσουν το βόρειο σέλας», όπως υπόσχεται η Luxury Action, η οποία μεταφέρει τα ιγκλού στην περιοχή ανάλογα με την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών. Στη χαμηλότερη τιμή των 48.000 ευρώ, οι τουρίστες μπορούν να επιλέξουν ένα διαφορετικό πακέτο για τρεις διανυκτερεύσεις στα νησιά Σβάλμπαρντ, όπου οι επισκέψεις δεν περιορίζονται στον μήνα Απρίλιο.

Το εναλλακτικό πακέτο διακοπών στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: την επίγνωση σχετικά με τον αντίκτυπο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο Γιάνε Χόνκανεν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Luxury Action. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Βόρειος Πόλος είναι ένας από τους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς στη Γη. Συνεπώς, ο Χόνκανεν πιστεύει πως «όλοι οι επισκέπτες μας ενδιαφέρονται για τη φύση της Αρκτικής και για την κλιματική αλλαγή. Πιστεύω ότι είναι επίσης οι καλύτεροι αγγελιαφόροι, οι οποίοι θα εξαπλώσουν το μήνυμα του αντικτύπου της κλιματικής αλλαγής στη ζωή μας εδώ στην Αρκτική, καθώς και τις επιπτώσεις στα ζώα και στη φύση της Αρκτικής», σημείωσε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

Χαρακτηριστική των επιπτώσεων από την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η περίπτωση της Γροιλανδίας, όπου, λόγω της υποχώρησης των πάγων, η αλιεία, ένας από τους βασικούς κινητήρες της τοπικής οικονομίας, αυξήθηκε αισθητά τα τελευταία χρόνια. Το μεγαλύτερο νησί του κόσμου φιλοξενεί από την άνοιξη του 2019 μια σειρά νέων μικρών επιχειρήσεων, όπως σούπερ μάρκετ, καφετέριες αλλά και τουριστικά μαγαζιά. Τα τελευταία είναι πλέον απαραίτητα, αφού ο αριθμός των τουριστών στη Γροιλανδία έχει αυξηθεί ραγδαία. Φέτος αναμένεται πως θα την επισκεφθούν 40.000 έως 50.000 τουρίστες, ξεπερνώντας, μάλιστα, τον αριθμό των κατοίκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή