Πιέζει για αλλαγή διευθύνοντος συμβούλου το Δ.Σ. της WeWork

Πιέζει για αλλαγή διευθύνοντος συμβούλου το Δ.Σ. της WeWork

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ανταμ Νιούμαν, διευθύνων σύμβουλος της WeWork, της μεγαλύτερης εταιρείας ενοικίασης χώρων γραφείων παγκοσμίως, έχει δηλώσει πως η αποστολή του περιλαμβάνει την ενίσχυση της συνείδησης του κόσμου. Σήμερα, μάλλον είναι ο ίδιος που δεν έχει συνειδητοποιήσει πως το Δ.Σ. της εταιρείας συζητάει κατά πόσον θα πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του, ώστε να διοικήσει την εταιρεία και να διασώσει ό,τι μπορεί από την προσπάθεια εισαγωγής της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Το Δ.Σ. της WeWork σκόπευε να συνεδριάσει χθες βράδυ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg. Στη συνεδρίαση, ορισμένοι από τους διευθυντές της εταιρείας πρόκειται να θέσουν το ζήτημα αποχώρησης του Νιούμαν από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και τον ορισμό του ως μη εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg. Το πρόβλημα για τον Νιούμαν δεν είναι μόνο ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με εταιρικό πραξικόπημα. Είναι ότι μεταξύ όσων πιέζουν για αντικατάστασή του είναι και ο Μασαγιόσι Σον της ιαπωνικής Softbank, δηλαδή ο μεγαλύτερος επενδυτής της WeWork. Ο Νιούμαν έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα έντονη κριτική σχετικά με την εταιρική διακυβέρνηση στη WeWork και με τις δαπάνες της εταιρείας. Η διαμάχη στο εσωτερικό του Δ.Σ. της WeWork όχι μόνον απειλεί την προσπάθεια εισαγωγής της επιχείρησης στο χρηματιστήριο, αλλά και δάνειο ύψους 6 δισ. δολαρίων που θα δοθεί υπό την προϋπόθεση επίτευξης αυτού του στόχου. Η WeWork, η οποία εμφανίζει ζημίες, θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία την προσπάθεια εισαγωγής της στο χρηματιστήριο μέχρι το τέλος του 2019 ώστε να εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στη συγκεκριμένη γραμμή πίστωσης.

Την περασμένη εβδομάδα, η WeWork αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι θα αναβάλει το σχέδιο για εισαγωγή της στο χρηματιστήριο διότι ύστερα από διάφορες διαβουλεύσεις με δυνητικούς επενδυτές φάνηκε πως θα πρέπει να περιορίσει πολύ σημαντικά τις προσδοκίες για την αποτίμηση της εταιρείας. Συγκεκριμένα, ενώ την τελευταία φορά που η WeWork συγκέντρωσε κεφάλαια από επενδυτές εκτιμούσε πως η αποτίμησή της ανέρχεται σε 47 δισ. δολάρια, στο πλαίσιο της προσπάθειας εισαγωγής της στο χρηματιστήριο ανακάλυψε πως οι δυνητικοί επενδυτές δεν ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν μετοχές σε τιμή που να οδηγεί σε αποτίμηση μεγαλύτερη των 15 δισ. δολαρίων το ανώτερο. Μία από τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι δυνητικοί επενδυτές ήταν το αμφιλεγόμενο στυλ διοίκησης του Νιούμαν και ο έλεγχος που ασκεί επί της εταιρείας. Η Κέλι Μακ Ελχάνι, καθηγήτρια στη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων Haas του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας- Μπέρκλεϊ, εξηγεί πως ούτε ο Νιούμαν ούτε το Δ.Σ. της WeWork έμαθε από προηγούμενα λάθη. «Πραγματικά, κατάφερε να εξανεμίσει το πλεονέκτημα που είχε η WeWork ως η πρώτη εταιρεία του κλάδου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή