Χαμηλότερη ανάπτυξη σε Ιταλία και Ισπανία

Χαμηλότερη ανάπτυξη σε Ιταλία και Ισπανία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιταλία και Ισπανία αναπροσαρμόζουν τις προσδοκίες τους για τις οικονομίες τους, ενισχύοντας τους φόβους για την πορεία της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Πηγές του Reuters αποκάλυψαν πως η Ιταλία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για ανάπτυξη το 2020, στο 0,6%, από το 0,8% που είχε δημοσιευθεί τον Απρίλιο. Φέτος, η ανάπτυξη στην 3η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 0,1%, από 0,2% που αναμενόταν αρχικά.

Η Ρώμη κατάφερε να σχηματίσει αυτόν τον μήνα νέο κυβερνητικό συνασπισμό με το Κίνημα 5 Αστέρων και το Δημοκρατικό Κόμμα. Ενα από τα φλέγοντα θέματα στην ατζέντα της Ρώμης είναι η οικονομία και ο προϋπολογισμός, με τις Βρυξέλλες να πιέζουν για τη μείωση του υπέρογκου δημόσιου χρέους. Αφενός, η Ρώμη καλείται να δημιουργήσει ένα θετικό οικονομικό περιβάλλον για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη. Αφετέρου, θα πρέπει να παρουσιάσει στην Κομισιόν ένα προσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2020 που να ανταποκρίνεται στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε πως η ανάπτυξη στην 4η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα διαμορφωθεί φέτος στο 2% και θα υποχωρήσει στο 1,7% μέσα στο 2020.

Οικονομικοί αναλυτές φοβούνται πως εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αυτές, δεν θα υπάρξει μεγάλη πρόοδος στη μείωση της ανεργίας από το 14%, όσο είχε καταγραφεί τα προηγούμενα χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά, η ανάπτυξη στην Ισπανία θα συνεχίσει να είναι ισχυρότερη σε σχέση με άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή