ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Apple προχωράει σε αύξηση παραγωγής του iPhone 11 κατά 10%

H Apple προχωράει σε αύξηση παραγωγής του iPhone 11 κατά 10%

Η Apple ενημέρωσε προμηθευτές της να αυξήσουν την παραγωγή εξαρτημάτων για το νέο iPhone 11 μέχρι και κατά 10% ώστε να καλυφθεί η ισχυρότερη από το αναμενόμενο ζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei Asian Review. Η είδηση επιβεβαιώνει τη ζήτηση που υπάρχει για το σημαντικότερο προϊόν της Apple, η οποία προχώρησε σε μείωση της αρχικής τιμής του iPhone 11 κατά 50 δολάρια. Η ενίσχυση της παραγωγής αναμένεται να οδηγήσει στην παραγωγή 7-8 εκατομμυρίων περισσότερων iPhone 11, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που μίλησαν στη Nikkei. Η μετοχή της Apple ενισχυόταν μέχρι και κατά 1,2% μετά τη δημοσίευση της είδησης, ενώ κέρδη κατέγραφαν και οι μετοχές σημαντικών προμηθευτών της, όπως οι Murata Manufacturing και Alps Alpine, στο χρηματιστήριο του Τόκιο, και η AAC Technologies, στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Εκπρόσωπος Τύπου της Apple στην Ιαπωνία αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Δεν είναι ασυνήθιστο για την Apple να αυξάνει σταδιακά τις παραγγελίες τους προς τους προμηθευτές της, καθώς αξιολογεί τη ζήτηση που διαμορφώνεται μετά την παρουσίαση των νέων της προϊόντων, αλλά και καθώς πλησιάζουμε προς την εορταστική περίοδο. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple δεν αλλάζει την πρόβλεψη για πωλήσεις μέχρι και 75 εκατομμυρίων νέων iPhone το δεύτερο εξάμηνο του. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ άφησε να εννοηθεί πως το προϊόν της εταιρείας που αποφέρει το μεγαλύτερο κέρδος όντως είχε καλύτερη από το αναμενόμενο υποδοχή από την αγορά, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι το νέο iPhone 11 θα τα πάει καλά, παρά τη γενικότερη μείωση πωλήσεων κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως.

Μιλώντας χθες στη γαλλική εφημερίδα Les Echos, ο Τιμ Κουκ είπε πως προβλέπει νέο αναπτυξιακό κύκλο στην αγορά. Σημαντικές βελτιώσεις στην κάμερα του νέου iPhone 11, όπως η περίληψη ενός νέου υπερευρυγώνιου φακού, βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η μείωση της αρχικής τιμής στα 699 δολάρια πιθανότατα είχαν σημαντική απήχηση στο αγοραστικό κοινό.