Αργεντινή: σε εκκρεμότητα δόση 5,4 δισ. δολ. από ΔΝΤ

Αργεντινή: σε εκκρεμότητα δόση 5,4 δισ. δολ. από ΔΝΤ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΔΝΤ θα σταθεί στο πλευρό της Αργεντινής καθώς η χώρα προσπαθεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, δήλωσε χθες η επικεφαλής του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Πρόσθεσε ότι περιμένει να διαπιστώσει ποια θα είναι η οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει μελλοντικά η κυβέρνηση, καθώς η Αργεντινή οδεύει προς προεδρικές εκλογές στις 27 Οκτωβρίου. Προβλέπεται ευρέως ότι στις εκλογές θα επικρατήσει του σημερινού φιλελεύθερου προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι ο περονιστής Αλμπέρτο Φερνάντες. Ερωτηθείσα για το αν θα εξακολουθήσει το Ταμείο να υποστηρίζει οικονομικά με δάνεια την Αργεντινή, η κ. Γκεοργκίεβα απάντησε πως το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πλευρό της Αργεντινής «εξίσου δυνατά» όσο ήταν την περίοδο της προκατόχου της, Κριστίν Λαγκάρντ. Αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναμένεται πως θα συναντηθούν με αξιωματούχους από την Αργεντινή κατά τη διάρκεια της συνόδου ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας που λαμβάνει χώρα αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 5,4 δισ. δολαρίων προς την Αργεντινή. «Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να δούμε το πλαίσιο πολιτικής που θα ισχύσει, και όταν το μάθουμε αυτό, τότε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση», είπε χθες η κ. Γκεοργκίεβα. Ο Αλμπέρτο Φερνάντες, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι του Μάκρι, έχει δηλώσει πως το Ταμείο θα πρέπει να δώσει στην Αργεντινή μεγαλύτερο περιθώριο χρόνου ώστε να αναζωογονήσει την ανάπτυξη και να είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή