Αύξηση τζίρου και συνδρομητών κατά 6,77 εκατ. για τη Netflix

Αύξηση τζίρου και συνδρομητών κατά 6,77 εκατ. για τη Netflix

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακούφιση προκάλεσαν στους επενδυτές τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της εταιρείας Netflix που προσέθεσε περισσότερους από το αναμενόμενο συνδρομητές, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες καθώς ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον εντεινόμενο ανταγωνισμό τους επόμενους μήνες.

Η μετοχή της Netflix έφτασε να ενισχύεται μέχρι και 9,2% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Wall Street, καθώς η εταιρεία εμφάνισε 6,77 εκατ. νέους συνδρομητές το τρίτο τρίμηνο, ενώ η Wall Street είχε προβλέψει αύξηση κατά 6,7 εκατ. συνδρομητές. Τα έσοδα της εταιρείας ήταν επίσης υψηλότερα από τη μέση πρόβλεψη, γεγονός που βοήθησε τους επενδυτές να αγνοήσουν την κακή πρόβλεψη για το τέταρτο τρίμηνο. Οι επενδυτές είχαν προετοιμαστεί για χειρότερες εξελίξεις, καθώς το δεύτερο τρίμηνο η Netflix είχε παρουσιάσει μείωση συνδρομητών για πρώτη φορά από το 2011. Στο διάστημα μεταξύ της ανακοίνωσης στοιχείων δεύτερου και τρίτου τριμήνου η μετοχή της Netflix είχε υποχωρήσει κατά 21%, σύμφωνα με το Reuters. «Ηταν ένα πραγματικά δυνατό τρίμηνο, όχι απλώς σε σχέση με τους συνδρομητές, αλλά για τη συνολική απόδοση της επιχείρησης», ανέφερε ο Σπένσερ Νιούμαν, διευθύνων σύμβουλος της Netflix. Ο συνολικός αριθμός συνδρομητών της Netflix ανήλθε στα 158 εκατ., ενώ η εταιρεία εκτίμησε πως θα πετύχει τον στόχο για αύξηση του περιθωρίου λειτουργικού κέρδους στο 13% για το σύνολο του έτους. Για το 2020 η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την αύξησή του κατά 300 μονάδες βάσης. Τα καθαρά κέρδη της Netflix το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στα 665 εκατ. δολάρια, από 403 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Σχεδόν ολόκληρη η ανάπτυξη της Netflix το τρίτο τρίμηνο προήλθε από τις διεθνείς αγορές – όπως και οι περισσότεροι από τους συνδρομητές της. Η εταιρεία προσέθεσε 6,26 εκατ. συνδρομητές από διεθνείς αγορές, ενώ η μέση πρόβλεψη της Wall Street ήταν 6 εκατ. συνδρομητές. Από την αμερικανική αγορά η Netflix κέρδισε 520.000 νέους συνδρομητές, ενώ η Wall Street προέβλεπε αύξηση κατά 798.000. Για το τέταρτο τρίμηνο η Netflix προβλέπει ότι θα προσθέσει ακόμη 7,6 εκατ. συνδρομητές από τις διεθνείς αγορές και από τις ΗΠΑ. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση συνδρομητών κατά 9,4 εκατ. Τα αποτελέσματα της Netflix ήταν αρκετά καλά ώστε να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για την αντίδραση των πελατών στην αύξηση της τιμής και την διείσδυσή της στην αμερικανική αγορά, είπε στο Reuters ο Πατρίς Κουτσινέλο, διευθυντής της Fitch, προσθέτοντας, όμως, ότι «ο ανταγωνισμός δεν έχει ακόμη χτυπήσει».

Ανταγωνισμός

Τους επόμενους μήνες το μεγαλύτερο κανάλι συνδρομητικής τηλεόρασης παγκοσμίως θα αντιμετωπίσει τέσσερις νέους ισχυρούς ανταγωνιστές. Τον Νοέμβριο θα αρχίσει η λειτουργία του Disney+ με ταινίες και τηλεοπτικά σόου από τους δημοφιλείς τίτλους Marvel και Star Wars αλλά και κινούμενα σχέδια. Η Apple επίσης θα αρχίσει να προσφέρει υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης τον Νοέμβριο με πρωτότυπο περιεχόμενο, αλλά πολύ πιο περιορισμένο από της Netflix. Το συνδρομητικό κανάλι HBO Max της AT&T και ένα νέο από την Comcast αναμένεται να αρχίσουν να λειτουργούν το 2020. Η Netflix υποστηρίζει ότι η λειτουργία νέων συνδρομητικών καναλιών θα ενισχύσει συνολικά το ενδιαφέρον των καταναλωτών για κανάλια που μεταδίδουν περιεχόμενο, αν και παραδέχεται επίσης ότι η πρόσφατη αύξηση τιμών στις ΗΠΑ εξακολουθεί να πλήττει τους συνδρομητές της.

Το πιο δημοφιλές πακέτο της Netflix στις ΗΠΑ κοστίζει 13 δολάρια, ενώ της Disney+ κοστίζει 7 δολάρια και της Apple 5 δολάρια. Ωστόσο, η Netflix σκοπεύει να ενισχύσει τη ζήτηση στις διεθνείς αγορές της επενδύοντας περισσότερα χρήματα σε πρωτότυπες σειρές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή