Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Deutsche Bank

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Deutsche Bank

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νευρικότητα επικράτησε χθες στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των αποφάσεων της αμερικανικής Federal Reserve. Το αρνητικά κλίμα ενέτεινε σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων μεγάλων τραπεζών, οι μετοχές των οποίων υποχώρησαν συμπαρασύροντας σε απώλειες τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η μετοχή της Deutsche Bank που έχασε σχεδόν το 8% της αξίας της, καθώς ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός ανέφερε ζημίες για δεύτερο συναπτό τρίμηνο, που οφείλονται στη συνεχιζόμενη αναδιάρθρωσή του.

Παράλληλα όμως, υποχώρησαν κατά 3% οι μετοχές της Credit Suisse που ανέφερε υπερδιπλασιασμό των κερδών της το τρίτο τρίμηνο, αλλά προέβλεψε  δυσοίωνο το τελευταίο τρίμηνο του έτους, καθώς και της Santander κατά 4,1% διότι η ισπανική τράπεζα ανέφερε απότομη πτώση των κερδών της. Η πτώση της Santander συμπαρέσυρε έτσι τον δείκτη ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης που έκλεισε με πτώση 1,23%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τις απώλειες του ευρωπαϊκών αγορών περιόρισε, πάντως, η άνοδος των μετοχών των Peugeot και Fiat Chrysler που εκτινάχθηκαν κάποια στιγμή κατά 4,53% και 7,8% αντιστοίχως, καθώς οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες επιβεβαίωσαν την είδηση ότι συνομιλούν με αντικείμενο την ενδεχόμενη συγχώνευσή τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,1% χάρη κυρίως στο άλμα κατά 7,6% που έκανε η μετοχή της βιομηχανίας καλλυντικών L’Oreal μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων.

Ανάμεσα στους παράγοντες που μετρίασαν το αρνητικό κλίμα στις αγορές ήταν η προοπτική διευθέτησης του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου. Κι αυτό, γιατί υπήρξε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να εκτιμά πως τον επόμενο μήνα θα υπογράψει προκαταρκτική εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο. Το κλίμα είχαν πάντως επιβαρύνει στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και προδίδουν πως η επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας έχει ήδη πλήξει την αγορά εργασίας οδηγώντας σε άνοδο της ανεργίας.

Ετσι ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με μικρές απώλειες 0,23% όπως και ο FTSE MIB του Μιλάνου που έκλεισε με ελαφρά υποχώρηση 0,15%. Αντιθέτως, ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας έκλεισε με ελαφρά κέρδη 0,45% ενισχυμένος προφανώς από τη μεγάλη άνοδο της Peugeot. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή