Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα μεικτών αποδόσεων των χρηματιστηριακών δεικτών αποδείχθηκε η χθεσινή στη Γηραιά Ηπειρο και στην αμερικανική αγορά, λόγω παρατεινόμενης αβεβαιότητας στο μέτωπο των σινοαμερικανικών εμπορικών διαφορών και των απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Αυτή η κατάσταση δεν έδωσε κίνητρα στο επενδυτικό κοινό να κάνει πιο τολμηρές τοποθετήσεις. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με απώλειες 0,12%, ενώ πριν από το κλείσιμο στη Wall Street ο Dow Jones είχε πτώση 0,32% και ο S&P 500 οριακή άνοδο 0,03%. Η ρευστή συνθήκη σχετικά με τις εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο δεν άφησε ανεπηρέαστο το δολάριο, το οποίο δεν έδειξε σημαντική μεταβολή έναντι ενός «καλαθιού» έξι άλλων μεγάλων νομισμάτων. Ο δείκτης δολαρίου ήταν κατά τι ενισχυμένος 0,01% προς αυτά. Το δολάριο χθες είχε διακυμάνσεις προς άλλα μεγάλα νομίσματα, ειδικά μετά τη συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζερόμ Πάουελ.

Ο κ. Τραμπ διαμαρτυρήθηκε για τα –θεωρούμενα από εκείνον– πολύ υψηλά επιτόκια.  Tο ευρώ προς το δολάριο ενισχύθηκε 0,1%, στο 1,1082 δολάριο.

Οι επενδυτές αναμένουν τη σημερινή δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, η οποία έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων, εκτός εάν η οικονομία επιδεινωθεί. «Τώρα πλέον, οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να παρακινήσουν τους επενδυτές να εκδηλώσουν αγοραστικό ενδιαφέρον, οπότε η διάθεση για ανάληψη ρίσκου είναι περιορισμένη, η οικονομία κινείται πιο αργά και η ικανότητα της Fed να ικανοποιήσει τον οποιονδήποτε στις κεφαλαιαγορές αμφισβητείται», παρατηρεί ο Χουάν Πέρες, ανώτατος διαπραγματευτής συναλλάγματος στην Tempus Inc.

Στην αμερικανική αγορά τη διάθεση των επενδυτών επηρέασαν προβλέψεις της αλυσίδας καταστημάτων ειδών ανακαίνισης Home Depot για μείωση πωλήσεων φέτος και η μετοχή της έχασε 5% της αξίας της. Η μετοχή της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Kohl βυθίστηκε κατά 17,6%, επειδή αναθεώρησε δραστικά τις εκτιμήσεις ετήσιων κερδών. Στη Γηραιά Ηπειρο οι δείκτες έδειξαν μια μεικτή εικόνα. Στη Φρανκφούρτη ο DAX είχε άνοδο 0,11% και 0,22% ο FTSE 100 στο Λονδίνο, καθώς και 0,01% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη. Αντιθέτως, στο Μιλάνο και στο Παρίσι ο FTSE MIB και ο CAC 40 ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση με πτώση 0,3% και 0,5% αντιστοίχως. Τέλος, το πετρέλαιο εξασθένησε λόγω φόβων για πλεόνασμα αργού, με το Brent 2,1% κάτω, στα 61,13 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή