Ανοδος λόγω προσδοκιών για συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας

Ανοδος λόγω προσδοκιών για συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στη Γουόλ Στριτ και οι τρεις βασικοί δείκτες κατέγραφαν ενδοσυνεδριακά νέο ιστορικό ρεκόρ χάρη στην αισιοδοξία για επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο για τρίτη συναπτή συνεδρίαση, ενισχυμένος κατά 0,1%. Οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας που θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχει επιτρέψει στον Stoxx Europe 600 να ενισχυθεί κατά 3% από τις αρχές Νοεμβρίου. «Οι αμερικανοκινεζικές σχέσεις εξακολουθούν να δίνουν τον τόνο στις αγορές», εξήγησε στο Reuters ο Τζόσουα Μαχόνι, υψηλόβαθμος αναλυτής αγορών στην IG. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,09%. Παρόμοια εικόνα στο Παρίσι, όπου ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση καταγράφοντας κέρδη 0,08%. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με ελαφρές απώλειες της τάξεως του 0,08%. Μικρά κέρδη 0,05% για τον δείκτη ΙΒΕΧ 35 στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης, ενώ την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κατέγραψε ο FTSE MIB στο Μιλάνο, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 0,37%. Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,05% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία στο 1,1018.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται στο «τελικό στάδιο» στην προσπάθεια τους να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας οδήγησαν σε νέο επίπεδο ρεκόρ τους δείκτες Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq. Βοήθησαν επίσης και τα καλά αποτελέσματα τριμήνου των Disney και Best Buy, που ήρθαν σε αντίθεση με τα αδύναμα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Η μετοχή της Disney ενισχυόταν χθες βράδυ κατά 2,1% μετά τη δημοσίευση πληροφοριών ότι η εταιρεία προσθέτει κατά μέσον όρο σχεδόν ένα εκατομμύριο συνδρομητές την ημέρα στην τηλεοπτική πλατφόρμα της. Η άνοδος της μετοχής της Disney ενίσχυσε τον Dow Jones και τον S&P 500. Ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones ενισχυόταν λίγο πριν το κλείσιμο κατά 0,13%. Ο πολύ πιο αντιπροσωπευτικός S&P 500 ενισχυόταν κατά 0,22%. Εννέα από τους 11 βασικούς κλάδους του S&P 500 εμφάνιζαν άνοδο, με τη μετοχή της Best Buy να ενισχύεται κατά 10,4% μετά την πρόβλεψη της εταιρείας ότι θα έχει ενίσχυση της κερδοφορίας το τέταρτο τρίμηνο. Ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης Nasdaq ενισχυόταν κατά 0,26%. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή