Αποζημιώσεις 17 εκατ. δολ. στους δύο διευθύνοντες συμβούλους της WeWork

Αποζημιώσεις 17 εκατ. δολ. στους δύο διευθύνοντες συμβούλους της WeWork

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 17 εκατομμύρια δολάρια θα υποχρεωθεί να πληρώσει η WeWork εάν αλλάξει το εργασιακό καθεστώς ή απολύσει τους δύο διευθύνοντες συμβούλους της, σύμφωνα με έγγραφα τα οποία αποκαλύπτουν οι Financial Times. Το υψηλότατο ποσό αποζημίωσης προκαλεί έκπληξη, καθώς ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια εισαγωγής της στο χρηματιστήριο η WeWork έχει απολύσει φέτος 2.400 υπαλλήλους.

Τα προσυμφωνηθέντα πακέτα αποζημίωσης των επικεφαλής της εταιρείας Αρτι Μίνσον και Σεμπάστιαν Γκούνινγκχαμ προβλέπουν ότι στην περίπτωση που απολυθούν ή αποχωρήσουν από μόνοι τους υπό συγκεκριμένες συνθήκες θα δικαιούνται αποζημίωση ύψους 8,3 εκατ. δολαρίων έκαστος. Οι Μίνσον και Γκούνινγκχαμ έχουν αναλάβει καθήκοντα από τoν Σεπτέμβριο.

Μεταξύ άλλων, οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας εκμίσθωσης επαγγελματικών χώρων θα μπορούν να διεκδικήσουν την υψηλότατη αποζημίωση σε περίπτωση κατάργησης της θέσης τους, εξαιτίας ακούσιας μετάθεσης ή λόγω μείωσης των απολαβών τους.

Σε προνομιακή θέση βρίσκεται και η Τζένιφερ Μπέρεντ, επικεφαλής του νομικού τμήματος της εταιρείας, η οποία θα λάβει αποζημίωση 1,5 εκατ. δολαρίων εάν αποπεμφθεί ή παραιτηθεί για τους παραπάνω λόγους. Επίσης, στο σενάριο αυτό θα μπορεί να κρατήσει διαφόρων ειδών μπόνους, ύψους 12 εκατ. δολαρίων, τα οποία βάσει της προηγούμενης σύμβασής της θα όφειλε να επιστρέψει.

Το τελευταίο έτος, η εταιρεία έχει υποστεί πολλές ζημίες, ενώ τον Σεπτέμβριο παραιτήθηκε ο ιδρυτής της και διευθύνων σύμβουλος  Ανταμ Νιούμαν. Παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι θα υποχρεωθεί να πληρώσει υψηλότατες αποζημιώσεις, η WeWork εξέταζε το τελευταίο διάστημα το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει και τα τρία υψηλόβαθμα στελέχη της, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.

Τα συμβόλαια και κατ’ επέκταση τα πακέτα αποζημίωσης τροποποιήθηκαν πρόσφατα ενόψει του σχεδίου διάσωσης της WeWork από τον ιαπωνικό κολοσσό Softbank. Η ιαπωνική πολυεθνική πρόκειται να διοχετεύσει 3 δισ. δολάρια στην εταιρεία εκμίσθωσης επαγγελματικών χώρων.

Οταν οι νέοι διευθύνοντες σύμβουλοι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους τον Σεπτέμβριο, είχαν συμφωνήσει σε μισθό ύψους 1,5 εκατ. δολάρια έκαστος. Λίγες εβδομάδες μετά την προαγωγή τους, όταν δηλαδή οριστικοποιήθηκε το σχέδιο διάσωσης από τη SoftBank, ο Μαρσέλο Κλαουρέ, στέλεχος της SoftBank, ορίστηκε εκτελεστικός πρόεδρος της WeWork.

Εκτοτε, οι Μίνσον και Γκούνινγκχαμ λογοδοτούν στον Κλαουρέ. Στα έγγραφα, τα οποία κοινοποιήθηκαν στους μετόχους, υπήρχε προειδοποιητικό μήνυμα πως η WeWork «ίσως συνεχίσει να βλέπει αξιοσημείωτη κινητικότητα στα διευθυντικά στελέχη της. Η WeWork είχε εκτιμήσει νωρίτερα μέσα στο έτος ότι αν δεν λάμβανε τη βοήθεια από την ιαπωνική SoftBank θα είχε χρεοκοπήσει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή