Ζημίες 5,7 δισ. ευρώ εμφάνισε η Deutsche Bank εντός του 2019

Ζημίες 5,7 δισ. ευρώ εμφάνισε η Deutsche Bank εντός του 2019

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιθετική θα είναι η στάση της Deutsche Bank το 2020, όπως σχολίασε ο Κρίστιαν Ζέβινγκ, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, μετά τη δημοσίευση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων του 2019.

Η τράπεζα αντιμετώπισε σκάνδαλα  διαφθοράς, απέτυχε να ανταγωνιστεί τις μεγάλες τράπεζες της Wall Street και κατάργησε τα σχέδια συγχώνευσης με την ανταγωνιστική Commerzbank. Παράλληλα, βρέθηκε αντιμέτωπη με την υποχώρηση της παγκόσμιας οικονομίας και τα αρνητικά επιτόκια στην Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα, η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε χθες ζημίες ύψους 5,7 δισ. ευρώ το 2019, περισσότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών της αγοράς. Το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, η Deutsche Bank κατέγραψε ζημίες ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Από την κατάρρευση των σχεδίων περί συγχώνευσης με την Commerzbank, η Deutsche Bank έχει ξεκινήσει μία θεμελιώδη αναδιάρθρωση. Υποσχέθηκε την εξυγίανση των ζημιογόνων τμημάτων της, την εκποίηση περιττών περιουσιακών στοιχείων αξίας περίπου 280 δισ. ευρώ και την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2022. «Η στρατηγική μας δουλεύει», όπως δήλωσε χθες ο Ζέβινγκ ενώπιον δημοσιογράφων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τα έσοδα της τράπεζας σταθεροποιήθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περικοπές των εξόδων βρίσκονται σε καλό στάδιο, η κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας βελτιώνεται, ενώ σημείωσε επίσης ότι οι ζημίες οφείλονται αποκλειστικά στο κόστος της αναδιάρθρωσης. «Η αναδιάρθρωση βρίσκεται ξεκάθαρα σε καλό δρόμο», σημείωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019 ολοκληρώνουν μία ταραχώδη δεκαετία για την Deutsche Bank, με συνολικές απώλειες ύψους 15 δισ. ευρώ και υποχώρηση της μετοχής της κατά 82%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή