Ανοδική κίνηση αγορών σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ανοδική κίνηση αγορών σε Ευρώπη και ΗΠΑ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν και χθες οι ευρωπαϊκές αγορές παρά τη συνεχιζόμενη ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά και τα τελευταία στοιχεία που καταδεικνύουν πως η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη υποχώρησε τον Δεκέμβριο περισσότερο από τις προβλέψεις.

Η ανησυχία αμβλύνεται, πάντως, καθώς μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, αλλά οι επενδυτές εξακολουθούν να κινούνται προσεκτικά και να παρακολουθούν τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την επέκταση της επιδημίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,63%, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,47%. Σύμφωνα με τον Κόνορ Κάμπελ, αναλυτή της Spreadex, «δεν είναι σαφές κατά πόσον τελειώνει η ανησυχία της αγοράς για την επιδημία τουλάχιστον μέχρι τα επόμενα στοιχεία από την Κίνα».

Μιλώντας, άλλωστε, στο Bloomberg o Τσακ Κουμέλο, διευθύνων σύμβουλος της Essex Financial Services, τόνισε πως «η επιδημία αποτελεί μια αβεβαιότητα, αλλά φαίνεται πως γίνεται όλο και πιο διαχειρίσιμη αβεβαιότητα και νομίζω πως έτσι ακριβώς τη βλέπει και η αγορά». 

Στη βρετανική αγορά εκτινάχθηκαν κατά 10% οι μετοχές της NMC Health και της Anglo American κατά περίπου 5%, ενώ οι μετοχές των Antofagasta, Baratt Develpments και Evraz σημείωσαν άνοδο από 3,2% έως 4%. Στη γαλλική αγορά ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,83% ενώ η μετοχή του οίκου μόδας Kering κατέγραψε άνοδο άνω του 6%, όπως και η βιομηχανία Michelin. 

Από 1% έως 3% άνοδο σημείωσαν, άλλωστε, οι μετοχές των Louis Vuitton, Technip, Renault, Hermes International, Publicis Groupe, Saint Gobain, BNP Paribas, Capgemini, Accor και Orange. H μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot σημείωσε άνοδο 5%. Ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με άνοδο 0,89% ενώ η μετοχή της Continental σημείωσε κέρδη σχεδόν 7%.

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW κατέγραψε άνοδο 4% ενώ οι μετοχές των Volkswagen, Daimler, Deusche Bank, Infineon και Lufthansa σημείωσαν άνοδο από 2% έως 3,4%.

Σε ό,τι αφορά τη Wall Street, άνοιξε με άνοδο και κινείτο ανοδικά αργά το βράδυ λίγο πριν από το κλείσιμο. Οι βασικοί δείκτες S&P 500 και Dow Jones κατέγραφαν κέρδη 0,52% και 0,81%, αντιστοίχως. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή