Ισχυρά κέρδη στις διεθνείς αγορές

Ισχυρά κέρδη στις διεθνείς αγορές

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευοίωνη είδηση ότι αυξήθηκαν τον Απρίλιο κατά 3,5% οι εξαγωγές της Κίνας έδωσε χθες ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ το αισιόδοξο κλίμα ενίσχυσαν περαιτέρω τα ικανοποιητικά αποτελέσματα ορισμένων επιχειρήσεων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,1% καθώς οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ανοδικά χάρη στα κέρδη που σημείωσαν οι εταιρείες λιανικών πωλήσεων, πρώτων υλών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Ανάμεσά τους η μετοχή της μεγαλύτερης βιομηχανίας χάλυβα στον κόσμο, ArcelorMittal, καθώς είχε ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα από τις προβλέψεις. Η γαλλική εταιρεία, πάντως, προειδοποίησε ότι μεσοπρόθεσμα θα μειωθούν τα κέρδη της εξαιτίας της πανδημίας. Ομοίως η γερμανική εταιρεία ένδυσης Tsalando σημείωσε άνοδο 11,5%, καθώς οι online πωλήσεις της ανέκαμψαν μετά την πτώση που σημείωσαν στην αρχή της πανδημίας.

Ετσι ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 1,40%, αφού τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την Κίνα και τα ευοίωνα αποτελέσματα επιχειρήσεων υπερκάλυψαν την ανησυχία που ενέπνευσε η πρόβλεψη της Τράπεζας της Αγγλίας για συρρίκνωση του βρετανικού ΑΕΠ κατά 30% το πρώτο τρίμηνο και κατά 14% στο σύνολο του έτους. Σημείωσαν, άλλωστε, κέρδη από 2,7% έως 5,4% οι τράπεζες Barclays, Lloyds Banking και Royal Bank of Scotland, αφού είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι οι μεγάλες τράπεζες της χώρας είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να συνεχίσουν τον δανεισμό παρά τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.

Παράλληλα, ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης κατέγραψε κέρδη 1,44%. Με κέρδη 1,54% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος του FTSE MIB στην αγορά του Μιλάνου, που έκλεισε με κέρδη 0, 49% καθώς ενδέχεται να υποβαθμίσει σήμερα το χρέος της Ιταλίας η Moody’s στο επίπεδο των «ομολόγων σκουπιδιών».

Ανοδικά κινήθηκε, άλλωστε, χθες και η Wall Street καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο της τελευταίας εβδομάδας, ενώ υποχώρησαν οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου. Ο δείκτης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε κέρδη που υπερκάλυψαν όσες απώλειες είχε σημειώσει από την αρχή του έτους. Είχε συγκεντρώσει απώλειες 24% εν τω μέσω της μεγάλης πτώσης της αγοράς στην κορύφωση της πανδημίας. Παράλληλα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones σημείωνε αργά το βράδυ άνοδο 1,68% και ο S&P 500 άνοδο 1,47%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή