Νέο ρεκόρ για την τιμή του χρυσού

Νέο ρεκόρ για την τιμή του χρυσού

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίπεδα που αποτελούν νέο ιστορικό ρεκόρ ανήλθε την Τρίτη η τιμή του χρυσού, δεδομένου ότι θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές σε περιόδους κρίσης.

Η τιμή της ουγγιάς χρυσού ανέβηκε νωρίτερα στις συναλλαγές στην Ασία ως και τα 1.981,27 δολάρια. Γύρω στις 09:00 π.μ. πάντως, ο χρυσός έπεσε ξανά περί τα 1.942 δολάρια ανά ουγγιά.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 25% από την αρχή της χρονιάς, καταγράφοντας τιμή – ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Την ώρα που η κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού δεν σταματά να επιδεινώνεται σε πολλές χώρες, οι επενδυτές μοιάζουν να δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους σε έναν πόρο που αποτελεί ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που αποφάσισε να λάβει η Federal Reserve, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, ωθούν προς τα κάτω το αμερικανικό νόμισμα, κάνοντας ακόμη ελκυστικότερο τον χρυσό.

Πάντως, καθώς η τιμή του πολύτιμου μετάλλου εκφράζεται στο δολάριο, είναι συχνά ακριβότερος για όσους χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

Το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ της τιμής του χρυσού, πριν από το ράλι αυτής της εβδομάδας, ήταν τα 1.921,18 δολάρια ανά ουγγιά και είχε καταγραφεί το 2011.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή