Η έξαρση των κρουσμάτων απειλεί τον τουρισμό στο Σαν Βόλφγκανγκ

Η έξαρση των κρουσμάτων απειλεί τον τουρισμό στο Σαν Βόλφγκανγκ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ότι η είδηση «έσκασε» στην κορύφωση της θερινής σεζόν ήταν ασφαλώς ό,τι χειρότερο για την τουριστική βιομηχανία της χώρας. Το δημοφιλές θέρετρο Σαν Βόλφγκανγκ εξελίχθηκε στο νέο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αυστρία, καθώς 56 εργαζόμενοι, τρεις νέοι που μένουν στην περιοχή αλλά και τρεις τουρίστες συγκαταλέγονται μέχρι στιγμής στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Το γεγονός ότι τα περισσότερα κρούσματα αφορούν εργαζομένους των καταλυμάτων, που αριθμούν συνολικά 2.700 κλίνες, συνιστά βαρύ πλήγμα για τον τουρισμό του Σαν Βόλφγκανγκ – και αυτό το πλήγμα εκτιμάται ότι φέρνει και το πρόωρο τέλος της φετινής σεζόν.

Η εξέλιξη θέτει, όμως, εν αμφιβόλω και τη στρατηγική που είχε εξαγγείλει στις αρχές Ιουλίου η υπουργός Τουρισμού της Αυστρίας Ελίζαμπετ Κέστινγκερ. Βάσει αυτής, προβλέπονται συνεχή εθελοντικά τεστ για όλους τους εργαζομένους στον τουριστικό κλάδο, οι οποίοι έρχονται σε τακτική επαφή με τους πελάτες. Για τη σχετική πρωτοβουλία υπό την επωνυμία «Ασφαλής φιλοξενία» η κυβέρνηση διέθεσε 150 εκατομμύρια ευρώ. Την Τρίτη, το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε ότι 31.000 εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Απώτερος στόχος του «μοναδικού αυτού πανευρωπαϊκού προγράμματος πρόληψης», όπως το είχε χαρακτηρίσει η αυστριακή κυβέρνηση, ήταν να προσελκύσει τους Γερμανούς τουρίστες, οι οποίοι αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή εσόδων για τον αυστριακό τουρισμό.

Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας, όμως, αποδείχθηκε στην πράξη εξαιρετικά δύσκολη, όπως προσθέτει η DW. «Είναι προφανές ότι πολλοί ξενοδόχοι και εστιάτορες δεν ήθελαν να πάρουν το ρίσκο ενός πιθανού θετικού διαγνωστικού τεστ και των συνεπειών του, διότι όλες οι επαφές ενός θετικά διαγνωσθέντος οφείλουν να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα. Γι’ αυτόν τον λόγο πολλές επιχειρήσεις δεν θέλουν να κάνουν τα τεστ», επισημαίνει ξενοδοχοϋπάλληλος.

Εδώ και μερικές εβδομάδες η Αυστρία διανύει μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση όσον αφορά τον κορωνοϊό. Χάρη στη γρήγορη και έγκαιρη λήψη περιοριστικών μέτρων, η χώρα είχε καταφέρει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο να θέσει την εξάπλωση του κορωνοϊού υπό έλεγχο, με αποτέλεσμα η οικονομική ανάκαμψη να ξεκινήσει πολύ ταχύτερα από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το επίκεντρο σε εκκλησία του Λιντς, στα μέσα Ιουλίου, με πάνω από 200 κρούσματα, κατέδειξε όμως ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει. Σχολεία και παιδικοί σταθμοί της περιοχής έκλεισαν και 1.400 άνθρωποι μπήκαν

σε καραντίνα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή