Θα αργήσει η πλήρης ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας

Θα αργήσει η πλήρης ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία αναμένει ότι η οικονομική ύφεση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα είναι φέτος μικρότερη από ό,τι αρχικά φοβόταν, αλλά επίσης ότι η ανάκαμψη το επόμενο έτος θα είναι λιγότερο ισχυρή με τη γερμανική οικονομία να αργεί έτσι να επανέλθει στα προ κορωνοιού μεγέθη. 

Η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την ύφεση φέτος στο 5,8% από 6,3%, επιβεβαίωσε την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμαϊερ.

Ακόμη και έτσι, η ύφεση αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5,7%.

«Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι, τουλάχιστον για τώρα, έχουμε να κάνουμε με μία εξέλιξη (της ανάπτυξης) που έχει τη μορφή V», είπε ο κ. Αλτμαϊερ σε δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση των αναθεωρημένων προβλέψεων της κυβέρνησης για την ανάπτυξη.

Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι αν και η κυβέρνηση αναμένει χαμηλότερη ύφεση για το 2020, προβλέπει και λιγότερο ισχυρή ανάκαμψη για το 2021, για το οποίο η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης στο 4,4% από 5,2% προηγουμένως. Αυτό σημαίνει ότι η γερμανική οικονομία δεν θα επανέλθει στο προ της πανδημίας επίπεδό της πριν από το 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή