Πολυμηχανήματα για όλες τις ανάγκες

Πολυμηχανήματα για όλες τις ανάγκες

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δεύτερο «Big Bang» επιχειρεί η Hewlett Packard στην αγορά των εκτυπωτών και ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, με το λανσάρισμα έως το φθινόπωρο δεκάδων νέων προϊόντων. Ανάλογη κίνηση είχε πραγματοποιήσει η εταιρεία και πριν από ένα χρόνο, σε μία προσπάθεια να διατηρήσει και να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της, μεταξύ άλλων και στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου κατέχει την πρώτη θέση. Κεντρικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια, διαδραματίζει η εισαγωγή νέων τεχνολογιών, που θα φέρει την HP πιο κοντά στο χαμηλό άκρο της αγοράς εκτυπωτών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένεται να διαθέσει στην αγορά εκτυπωτές ιδιαίτερα χαμηλού κόστους, προσθέτοντας νέες δυνατότητες εκτύπωσης και χαρακτηριστικών, με στόχο να τοποθετηθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά.

Σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας καταλαμβάνουν τα πολυμηχανήματα, ήτοι συσκευές, οι οποίες εκτυπώνουν, αντιγράφουν, σαρώνουν κι αποστέλλουν φαξ. Τα πολυμηχανήματα έχουν γνωρίσει μία ραγδαία ανάπτυξη τους τελευταίους μήνες, καθώς εκτός από τους επαγγελματίες, έχουν αυξημένη απήχηση και μεταξύ των απλών καταναλωτών, οι οποίοι θέλουν να μπορούν να πραγματοποιούν όλο και περισσότερες δουλειές από το σπίτι τους. Στο πλαίσιο αυτό, η HP έσπευσε ν’ ανανεώσει την γκάμα της, με σειρά νέων μοντέλων. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει το PSC 2175, το οποίο πέραν των τυπικών λειτουργιών που προαναφέραμε προσφέρει τη δυνατότητα εκτύπωσης κι επεξεργασίας ψηφιακών φωτογραφιών. H συσκευή διαθέτει θύρες για την τοποθέτηση καρτών μνήμης απευθείας από την φωτογραφική σας μηχανή, όντας συμβατή με τις κάρτες Compact Flash, SmartMedia, Sony Memory Stick και Secure Digital. Με τον τρόπο αυτό, ο χρήστης μπορεί να τυπώσει τις φωτογραφίες που επιθυμεί, χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Παράλληλα, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με το λογισμικό φωτογραφιών και απεικόνισης της HP. Οσο για την ανάλυση της εκτύπωσης, αυτή διαμορφώνεται σε 1.200×2.400, το οποίο κυμαίνεται στο μέσο όρο της αγοράς. Το 2175 υποστηρίζει και την τεχνολογία εκτύπωσης Photoret IV, που αυξάνει την ακρίβεια έως τα 4.800 dpi. Το δε κόστος του θ’ ανέρχεται σε 239 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Για όσους δεν επιθυμούν να δαπανήσουν σημαντικό ποσό, η HP προσφέρει το πολυμηχάνημα PSC 1210, το οποίο δεν προσφέρει διαχείριση κι εκτύπωση ψηφιακών φωτογραφιών, αλλά είναι το μικρότερο σε διαστάσεις της αγοράς, απευθυνόμενο σε οικιακούς χρήστες και φοιτητές. H ανάλυση των εκτυπώσεων μπορεί επίσης ν’ αγγίξει τα 4.800×1.200 dpi.

Στην κατηγορία των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, η εταιρεία παρουσίασε την Photosmart 935, μία νέα μηχανή, που αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο της HP. H ανάλυση ξεπερνά τα 5 megapixels, ενώ το οπτικό ζουμ είναι 3x και το ψηφιακό 7x. Παράλληλα, όπως πολλά άλλα μοντέλα του ανταγωνισμού, η μηχανή μπορεί να εγγράψει ήχο και βίντεο κλιπ. H μνήμη δεν ξεπερνά τα 32 Mb, δηλαδή 96 φωτογραφίες, αλλά υπάρχει θύρα για την τοποθέτηση επιπλέον καρτών μνήμης, για την αύξηση της χωρητικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή