Αγωγή κατά της Bloomberg κατέθεσε το Reuters

Αγωγή κατά της Bloomberg κατέθεσε το Reuters

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγωγή κατέθεσε ο βρετανικός όμιλος MME και ηλεκτρονικής πληροφόρησης της Reuters κατά της αντιπάλου εταιρείας Bloomberg, την οποία κατηγορεί για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. H Reuters διεκδικεί αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από την ανταγωνίστριά της Bloomberg, τη μη εισηγμένη εταιρεία, η οποία ελέγχεται από τον νυν δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, και της προσάπτει την παράνομη χρήση διπλώματος ευρεσιτεχνίας (πατέντας), η οποία αφορά την τεχνολογία αυτόματων συναλλαγών στις διεθνείς αγορές -η τεχνολογία αυτή συνιστά τον πυρήνα των υπηρεσιών, που παρέχει το ειδησεογραφικό πρακτορείο στις τράπεζες και τους χρηματιστηριακούς οίκους σε όλον τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της αγωγής η Bloomberg φέρεται ότι έχει καταπατήσει τρία είδη ευρεσιτεχνίας. Πρόκειται για πατέντες διάρκειας δεκαεπτά ετών, οι οποίες εκδόθηκαν το 1999 και το 2001? καλύπτουν δε τα συστήματα εκείνα, τα οποία χρησιμοποιούνται από χρηματιστές και χρηματομεσίτες στις διαπραγματεύσεις τους στο χρηματιστήριο και τη χρηματαγορά με συνολικές συναλλαγές 1,2 τρισ. δολαρίων ημερησίως.

Σε ανακοίνωσή του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι έχει επενδύσει εκατομμύρια στερλίνες στην έρευνα και την ανάπτυξη της προηγμένης τεχνολογίας αυτοματισμού για την παρακολούθηση των αγορών, εξ ου και δεν μπορεί να επιτρέψει την παράνομη χρήση της. H δικαστική διαμάχη έρχεται ως επιστέγασμα του έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των δυο ειδησεογραφικών πρακτορείων Reuters και Βlοomberg για τον έλεγχο των συστημάτων συναλλαγών στη διεθνή αγορά και της αγοράς ηλεκτρονικής πληροφόρησης υπό συνθήκες δραστικής περιστολής του κλάδου παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η αμερικανική εταιρεία έχει αφαιρέσει τμήμα μερίδιο της αγοράς και πωλήσεις από τη Reuters, η οποία ήδη ξεκίνησε την εφαρμογή προγράμματος αναδιοργάνωσης ύψους 340 εκατομμυρίων στερλινών μετά της πρώτες ετήσιες ζημίες της από την εισαγωγή στο χρηματιστήριο το 1984. Σημειώνεται, τέλος, ότι η αγωγή αφορά την ανάπτυξη από τη Bloomberg ενός συστήματος συναλλαγών με την επωνυμία PowerMatch, το οποίο, όπως διατείνεται η Reuters, καταπατά την τεχνολογία, που της ανήκει για τα αυτοματοποιημένα συστήματα συναλλαγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή