SAP: διαφωνίες ανταγωνιστών, αιτία της πτώσης των πωλήσεων

SAP: διαφωνίες ανταγωνιστών, αιτία της πτώσης των πωλήσεων

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο χάος που δημιούργησαν στην αγορά οι δημόσιες διαφωνίες μεγάλων ανταγωνιστών της από τις Ηνωμένες Πολιτείες -σχετικώς με το ποιες εταιρείες θα εξαγοράσουν και θα συγχωνευθούν με άλλες- απέδωσαν χθες οι επικεφαλής της γερμανικής SAP, την πτώση των πωλήσεών της κατά το δεύτερο τρίμηνο. O διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού επαγγελματικής χρήσεως, Χένινγ Κάγκερμαν και ο επικεφαλής της παγκοσμίων πωλήσεων, Λέο Αποτέκερ, περιέγραψαν ως «αντεπαγγελματικές και παιδιάστικες» τις ενέργειες των ανταγωνιστών τους, των εταιρειών PeopleSoft και Oracle.

O… καυγάς

Οπως υποστήριξαν, ο… καυγάς που έστησαν οι Oracle, PeopleSoft και J.D. Edwards σχετικώς με το ποια εταιρεία θα εξαγοράσει και θα συγχωνευθεί με την άλλη, είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της λήψης αποφάσεων από πολλές εταιρείες, σχετικώς με τις επενδύσεις τους σε νέα προγράμματα λογισμικού, γεγονός που δημιούργησε πτωτικές πιέσεις στις τιμές των προϊόντων.

Ωστόσο, οι καθυστερήσεις του δευτέρου τριμήνου, ενδέχεται τελικώς να αποβούν προς όφελος της SAP έως τα τέλη του έτους. Ηδη, από τη γερμανική εταιρεία ανακοινώθηκε ότι έκλεισε αυτόν το μήνα ένα μεγάλο συμβόλαιο με την Coca – Cola, η οποία είχε αναβάλει την απόφασή της τους προηγούμενους μήνες λόγω της αναστάτωσης στην αγορά.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι αν και οι πωλήσεις της ήταν μειωμένες -κυρίως στην αμερικανική αγορά- κατά το δεύτερο τρίμηνο, κέρδισε πάντως μερίδιο στην εν λόγω αγορά από τους ανταγωνιστές της. Αν και η αμερικανική αγορά αποτελούσε στο παρελθόν συγκριτικώς μικρό προορισμό των προϊόντων της SAP, ο γερμανικό κολοσσός πραγματοποιεί εκεί σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών του.

Το 31% της αγοράς των ΗΠΑ

Ειδικότερα, η SAP διεκδικεί πλέον το 31% της αμερικανικής αγοράς προγραμμάτων λογισμικού επαγγελματικής χρήσεως, έχοντας κερδίσει μόνον τον τελευταίο χρόνο 8%. H PeopleSoft κατέχει το 20% και η Oracle το 19%, σύμφωνα με στοιχεία της SΑΡ.

Κατ’ ουσίαν όμως, η SAP κέρδισε το συμπληρωματικό μερίδιό της στην αμερικανική αγορά από τη Siebel, η οποία περιορίσθηκε μόλις στο 17% από 25% πριν από έναν χρόνο.

Ετσι, η Siebel από την πρώτη θέση, βρίσκεται πλέον στην τέταρτη με μεγάλη κερδισμένη τη SAP.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή