Κέρδη λόγω χρηματοπιστωτικού κλάδου

Κέρδη λόγω χρηματοπιστωτικού κλάδου

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κέρδη των μετοχών του χρηματοπιστωτικού κλάδου στήριξαν τους δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, οι οποίοι κινήθηκαν, χθες, σε θετικό έδαφος, παρουσιάζοντας μια μέτρια άνοδο. Ειδικότερα, εντυπωσιακή άνοδο, της τάξεως του 10%, κατέγραψε η μετοχή της Abbey National, αφού κυκλοφόρησαν φήμες ότι η βρετανική τράπεζα σχεδιάζει να προχωρήσει σε εξαγορές. Οι επενδυτές της Γηραιάς Ηπείρου αγνόησαν το ότι τα αποτελέσματα της Abbey National ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς, στοιχηματίζοντας ότι η διάθεση περιουσιακών της στοιχείων σε πώληση προμηνύει μια μελλοντική εξαγορά εκ μέρους της. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πορεία της μετοχής της Abbey National ενίσχυσε τον πανευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη, DJ Stoxx, κατά 2,4%. Στο Λονδίνο, μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των αποτελεσμάτων της εταιρείας ασφαλειών ζωής, Friends Provident, για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, οδήγησαν σε μια κατά 6,7% άνοδο της μετοχής.

Αξιόλογα κέρδη εξασφάλισε, επίσης, και ο οικοδομικός κλάδος, χάρις στην άνοδο των τιμών ακινήτων, μια εξέλιξη που οφείλεται στα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα των στεγαστικών δανείων. Ειδικότερα, η ανακοίνωση μιας κατά 42% αύξησης κερδών από τη George Wimpley -που είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κατοικιών στη Βρετανία- στήριξε τη μετοχή της, η οποία ανέβηκε κατά 4,3%. Κέρδη, της τάξεως του 1,4%, εμφάνισε και η μετοχή του βρετανο-ολλανδικού ομίλου ειδών ευρείας κατανάλωσης, Unilever, με αφορμή τη μέτρια άυξηση των κερδών της για το πρώτο εξάμηνο. H αναβάθμιση της μετοχής της εταιρείας μηχανολογικού εξοπλισμού, ABB, όπως και εκείνης του κολοσσού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, Alcatel, από τους αναλυτές της αγοράς τις οδήγησαν σε άνοδο 7,6% και 5,4%, αντίστοιχα. Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε η μετοχή της γαλλικής, Vivendi, παρουσίαζοντας πτώση 3,3%, αφού η Metro-Goldwyn-Mayer Inc. εξέπληξε τις αγορές, ανακοινώνοντας ότι αποσύρεται από τη δημοπρασία πώλησης των αμερικανικών δραστηριοτήτων της πρώτης, ισχυριζόμενη ότι το τίμημα ήταν πολύ υψηλό. Πέραν τούτου, οι αγορές τήρησαν, χθες, στάση αναμονής, εν όψει της δημοσιοποιήσης του «Μπεζ Βιβλίου» της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, που επρόκειτο να γίνει αργά χθες το βράδυ. Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω έκθεση της Fed επικεντρώνεται στις ενδείξεις ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Εν κατακλείδι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης, FTSE Eurotop-100, ανέβηκε κατά 0,54%, ενώ, στο Λονδίνο, ο γενικός δείκτης, FTSE-100, παρουσίασε κέρδη 0,1%. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC-40 κατέγραψε άνοδο 0,96% και, στο Μιλάνο, ο δείκτης Mib-30 ενισχύθηκε κατά 0,08%. Κατά τις απογευματινές ώρες της συνεδρίασης, ο δείκτης Dax στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης εμφάνιζε άνοδο 0,17%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή