Απολύει άλλα 2.300 άτομα η Siemens

Απολύει άλλα 2.300 άτομα η Siemens

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρανκφούρτη. Σε νέες απολύσεις προχωρεί η γερμανική Siemens στη μονάδα κινητής τηλεφωνίας της, ICM, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του κόστους κατά επιπλέον 1 δισ. ευρώ. H μονάδα αυτή, τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια συσκευών κινητής τηλεφωνίας και παροχέας υποδομής στον κόσμο, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα λειτουργικά κέρδη της τάξης των 17 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο, ποσό αρκετά μειωμένο σε σύγκριση με τα 55 εκατ. ευρώ του δεύτερου τριμήνου. Το ίδιο τρίμηνο, που έληξε στις 30 Ιουνίου, η ICM παρουσίασε ζημία 42 εκατ. ευρώ, έναντι κέρδους την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η Siemens σχεδιάζει να απολύσει περί τα 2.300 άτομα, σε σύνολο προσωπικού που έφθανε πέρυσι περίπου τα 28.600. Οπως ανακοινώθηκε χθες, «δεδομένης της παρατεταμένης αδυναμίας της αγοράς, η εταιρεία προτίθεται να λάβει μέτρα αύξησης της παραγωγικότητάς της». O διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Χάινριχ φον Πίρερ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τις χαμηλές επιδόσεις της παροχέως τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού του ομίλου, επικαλέσθηκε ως αιτία των ζημιών την έλλειψη ελκυστικών νέων συσκευών. Σημειωτέον ότι η Siemens -όπως, άλλωστε, και άλλες παροχείς, μεταξύ των οποίων η υπ’ αριθμόν 1 του κόσμου Nokia- έχει υποχρεωθεί να μειώσει τον μέσο όρο των τιμών πώλησης των προϊόντων της, ενώ έχει υποστεί και πτώση των περιθωρίων της, λόγω του ανταγωνισμού από ασιατικές εταιρείες. Κατακόρυφη πτώση, παράλληλα, υπέστη πέρυσι η ζήτηση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας της, ενώ για φέτος αναμένει συρρίκνωση της παγκόσμιας αγοράς περίπου κατά 20%. Σημειωτέον ότι το μερίδιο της Siemens στην παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας περιορίσθηκε στο 7,6% το πρώτο τρίμηνο του 2003. Σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής των δραστηριοτήτων κινητής τηλεφωνίας του ομίλου, Ρούντι Λάμπρεχτ, επισημαίνει ότι «οι πωλήσεις στην αγορά κινητής τηλεφωνίας είναι στάσιμες, παρά την αύξηση του όγκου και πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν αυτή την εξέλιξη για να εξέλθουμε ισχυρότεροι της κρίσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή