ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Lehman Brothers πρόκειται να εξαγοράσει τον βρετανικό όμιλο ξενοδοχείων Le Meridien

H αμερικανική επενδυτική τράπεζα LehmaBrothers πρόκειται να εξαγοράσει τον προβληματικό όμιλο βρετανικών ξενοδοχείων Le Μeridieμέσα στην εβδομάδα έναντι 700 εκατομμυρίων στερλινών. H είδηση διέρρευσε από πηγή προσκείμενη στην Lehmaπου τόνισε ότι η αμερικανική επενδυτική τράπεζα θα ανακοινώσει τη σύναψη συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Le Meridien, στον οποίο ανήκουν τα πολυτελή ξενοδοχεία Grosvenor House και Waldorf στο κέντρο του Λονδίνου, έχει καταβάλει προσπάθειες αναδιάρθρωσης μετά την παραβίαση συμφωνιών με τους πιστωτές του. Τα προβλήματά του άρχισαν στις αρχές του έτους με τη μείωση του τουρισμού. Οι σημαντικότεροι πιστωτές του, μεταξύ των οποίων η τράπεζα Merrill Lynch και η καναδική CIBC, έχουν απειλήσει να τον θέσουν υπό επιτήρηση καθώς δεν βρίσκει νέους πόρους χρηματοδότησης και τους οφείλει 750 εκατομμύρια στερλίνες. Μετά από διαπραγματεύσεις μηνών, ο όμιλος Le Μeridieανακοίνωσε τον περασμένο Ιούλιο τη σύναψη συμφωνίας με τη Lehman. Τελικά, όμως, οι διαπραγματεύσεις παρατάθηκαν.

ΗΠΑ: μείωση στις πωλήσεις έτοιμων κατοικιών

Οι πωλήσεις έτοιμων κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον Νοέμβριο κατά 4,6%. Με την εποχική προσαρμογή ο αριθμός των πωλήσεων περιορίσθηκε στα 6,06 εκατομμύρια από τα 6,35 εκατομμύρια στα οποία ανέρχονταν τον προηγούμενο μήνα. O αριθμός αυτός διέψευσε τις προσδοκίες των αναλυτών της αγοράς κατοικιών που προέβλεπαν 6,30 εκατομμύρια πωλήσεις.

Δεν εγκυμονεί κίνδυνος αποσταθεροποίησης

Η κρίση που εκδηλώθηκε προσφάτως στις εταιρείες πιστωτικών καρτών της Νότιας Κορέας πλήττει μεν τον τραπεζικό κλάδο της χώρας αλλά δεν εγκυμονεί τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης του ευρύτερου οικονομικού της συστήματος. Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε χθες ο Μπράιαν Οακ, ανώτατο στέλεχος της Moody΄s Investors Service, σε συνέντευξη που παραχώρησε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς. O ίδιος προσέθεσε ότι οι εμπορικές τράπεζες της Κορέας βρίσκονται σήμερα σε καλύτερη κατάσταση για να αντιπαρέρχονται δυσκολίες που προκύπτουν από τις πιστωτικές κάρτες. Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες της Νότιας Κορέας και όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εκδίδουν πιστωτικές κάρτες προσπαθούν ακόμη να εξουδετερώσουν τις επιπτώσεις της τεράστιας πιστωτικής επέκτασης, συμπτώματα της οποίας ήταν η αδυναμία αποπληρωμής των δανείων στην οποία βρέθηκε ο ένας στους 10 πολίτες της χώρας και η διόγκωση των χρεών των πιστωτικών καρτών στο επίπεδο ρεκόρ του 14% του ΑΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή