Το ευρώ και «η πίκρα του… καπουτσίνο»

Το ευρώ και «η πίκρα του… καπουτσίνο»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αργά ή γρήγορα θα γινόταν και αυτό και… ιδού «η εκδίκηση του καπουτσίνο», για την οποία μιλάει ολόκληρη η Ιταλία. Απόφαση ιταλικού δικαστηρίου αναγκάζει τον ιδιοκτήτη καφενείου της Λαντίσπολι, μιας κωμόπολης βόρεια της Ρώμης, να επιστρέψει 0,23 ευρώ σε συνταξιούχο που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, απαιτώντας τη διαφορά από τη στρογγυλοποίηση -λόγω της κυκλοφορίας του ενιαίου νομίσματος- της τιμής για το φλιτζάνι του καπουτσίνο. O συνταξιούχος κατέθεσε αγωγή, αναφέροντας τη στρογγυλοποίηση της τιμής του καπουτσίνο από τις 1.500 λιρέτες (0,77 ευρώ) στο ένα ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου θα του καταβάλει και τα 1.200 ευρώ, το νομικό κόστος της προσφυγής του. Ωστόσο, η υπόθεση αυτή έχει πολύ μεγαλύτερη… αξία απ’ ό,τι φαίνεται εκ πρώτης όψεως, καθώς το δεδικασμένο ανοίγει τον δρόμο για χιλιάδες ανάλογες προσφυγές. Αρκεί, όπως αναφέρουν νομικοί στην Ιταλία, να έχει κρατήσει κανείς ταμειακές αποδείξεις ή έστω καταλόγους ή διαφημιστικά έντυπα, που να αναφέρουν τις προ και μετά του ευρώ τιμές αγαθών και υπηρεσιών…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή