Λογιστικές παραβλέψεις όχι απάτη για την Adecco

Λογιστικές παραβλέψεις όχι απάτη για την Adecco

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι άρχισαν προκαταρκτικές έρευνες στα λογιστικά της εταιρείας Adecco SA που εμφανίζουν προβλήματα.

Ωστόσο, η τιμή της μετοχής της εταιρείας σημείωσε άνοδο κατά 3,5% φθάνοντας στα 55,90 ελβετικά φράγκα, καθώς διέρρευσε ότι δεν έχει εντοπισθεί απάτη.

Ενισχύεται, πάντως, η ανησυχία περί της μεγαλύτερης εταιρείας εύρεσης προσωπικού στον κόσμο, που ταυτοχρόνως είναι στόχος μηνύσεων.

Η εν λόγω ελβετική εταιρεία υφίσταται τώρα τέσσερις διαφορετικές έρευνες, μεταξύ των οποίων κι εκείνη της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε σάλο όταν προειδοποίησε για τυχόν ατασθαλίες στα λογιστικά της βιβλία.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τραπεζών της Ελβετίας διερευνά το ενδεχόμενο συναλλαγών των μετοχών της Adecco με εμπιστευτική πληροφόρηση και εκπρόσωπός της ανακοίνωσε ότι οι ελβετικές αρχές συνεργάζονται με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας SonntagsZeitung, που επικαλείται πηγές της διοίκησης της Adecco, έχει εντοπισθεί λογιστική τρύπα ύψους 40 με 50 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά οι ορκωτοί λογιστές δεν εντοπίζουν ενδείξεις απάτης. Σημειωτέον ότι το ποσό των 40 με 50 εκατομμυρίων ευρώ αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων κερδών της εταιρείας. Το εν λόγω δημοσίευμα αποδίδει μάλιστα το λογιστικό αυτό σφάλμα «σε διαφορές ανάμεσα στη λογιστική καταγραφή των παραγγελιών αφ’ ενός από την Adecco και αφ’ ετέρου από τους πελάτες της».

Σχολιάζοντας σχετικά ο Ρούντι Μπουξτορφ, αναλυτής της Coutts Banks Switzerland, δήλωσε ότι οι εξελίξεις ευνοούν τη μετοχή της εταιρείας και εντείνουν την εντύπωση ότι τα λογιστικά προβλήματα της Adecco οφείλονται μάλλον στην ανεπάρκεια αυστηρών λογιστικών ελεγχών παρά σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή