Λιτότητα και νέα αύξηση επιτοκίων θέλει ο Μπράουν

Λιτότητα και νέα αύξηση επιτοκίων θέλει ο Μπράουν

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοσιονομική λιτότητα για τη Βρετανία προμηνύουν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, χθες στο Λονδίνο. O κ. Μπράουν (φωτογραφία) δήλωσε, μεταξύ άλλων, την υποστήριξή του σε οποιαδήποτε «δύσκολη απόφαση» θα λάβει στο εγγύς μέλλον η Τράπεζα της Αγγλίας, παροτρύνοντας παράλληλα αλλά και προειδοποιώντας τους ομολόγους του στην κυβέρνηση Μπλερ ότι θα πρέπει «να κάνουν κράτει» με τις δαπάνες των υπουργείων τους.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να αυξήσει εκ νέου τα επιτόκιά της δανεισμού, πιθανότατα μέσα στον Φεβρουάριο, ανταποκρινόμενη στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στη βρετανική οικονομία, λόγω της επιτάχυνσης των ρυθμών της ανάπτυξης. Σε ομιλία του, χθες στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια συνεδρίου με θέμα την επιχειρηματικότητα, ο κ. Μπράουν τόνισε: «Θα συνεχίσουμε να χαράσσουμε πορεία σταθερότητας, υποστηρίζοντας τις νομισματοπιστωτικές Αρχές μας στις δύσκολες αποφάσεις, τις οποίες πρέπει να λάβουν. Θα είμαστε πιο αυστηροί στο εξής και όχι χαλαρότεροι σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική πολιτική μας…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή