EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλέψεις για κερδοφορία έστειλαν στα ύψη τη μετοχή

Η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε χθες στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης μεγαλύτερη άνοδο από τον μέσο όρο των μετοχών του κλάδου, γεγονός το οποίο είναι αποτέλεσμα των προβλέψεων και της προοπτικής αναφορικά με την κερδοφορία της. H προοπτική αυτή άνοιξε την όρεξη των επενδυτών, ιδιαίτερα τη στιγμή κατά την οποία κυριαρχούν συζητήσεις για εξαγορά, ενδεχομένως, της Deutsche Bank, της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας. Λεπτομερέστερα η τιμή της μετοχής της Deutsche Bank σημείωσε άνοδο κατά 3,7%, στα 66,05 ευρώ, και κατέλαβε την πρώτη θέση στον δείκτη ευρωπαϊκών τραπεζών DJ Stoxx. O εν λόγω δείκτης ήταν χθες αυξημένος στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατά 1,2%. Σε ανακοινωθέν της η Deutsche Bank ανέφερε χθες ότι χρειάζεται ισχυρή κερδοφορία πριν προχωρήσει στη διεξαγωγή σοβαρών συζητήσεων με θέμα τη συγχώνευσή της με μεγάλο τραπεζικό ίδρυμα. H Deutsche Bank έχει αποσυρθεί από σχετικές συζητήσεις με τη Citigroup, αλλά Αμερικανοί τραπεζίτες δήλωσαν ότι μεγάλα και σοβαρά τραπεζικά ιδρύματα των ΗΠΑ επιδιώκουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη.

Ερευνα στα γραφεία της UΒS

Οι ιταλικές αρχές διώξεως του οικονομικού εγκλήματος διεξήγαγαν χθες έρευνα στα γραφεία του ελβετικού τραπεζικού ομίλου UBS, στο Μιλάνο, όπως ανέφεραν δικαστικές πηγές. H ενέργεια αυτή εντάσσεται στις εισαγγελικές προσπάθειες για την ανεύρεση περισσοτέρων στοιχείων αναφορικά με το οικονομικό σκάνδαλο του ιταλικού ομίλου παραγωγής τροφίμων Parmalat. O ελβετικός τραπεζικός όμιλος UBS είχε ανακοινώσει τον περασμένο Ιανουάριο ότι πέρυσι αγόρασε ομόλογα του ομίλου Parmalat αξίας 420 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, ο όμιλος UBS είχε δανείσει 103 εκατομμύρια ευρώ, το 1996, στον ιδρυτή του ομίλου Parmalat, Καλίστο Τάντζι. Την ίδια χρονιά ανέλαβε το Underwriting για την έκδοση ομολογιακού δανείου του ομίλου Parmalat, ύψους 103 εκατομμυρίων ευρώ. Εκπρόσωποι του ομίλου UBS στο Μιλάνο καί στην Ελβετία δεν ήταν διαθέσιμοι για διευκρινίσεις για τη χθεσινή έρευνα στα γραφεία της, στην Ιταλία.

Πωλήσεις

Η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Allianz AG πρόκειται να πωλήσει τον κλάδο των τραπεζικών δραστηριοτήτων της στην ανατολική Ευρώπη και μεταξύ των ενδιαφερομένων αγοραστών της έχει επιλέξει την ιταλική τράπεζα Banca Intesa και την αυστριακή Bawag. H Allianz διατηρεί μέσω της θυγατρικής της Dresdner Bank τραπεζικές δραστηριότητες στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στην Κροατία και στην Τσεχία. Την είδηση ανέφερε χθες η γερμανόφωνη έκδοση της εφημερίδας FT, Financial Times Deutschland.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή