Casus belli για την E.E. οι αμερικανικοί δασμοί

Casus belli για την E.E. οι αμερικανικοί δασμοί

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εμπορικές κυρώσεις, που ενδέχεται να κοστίσουν έως και 200 εκατομμύρια δολάρια, απειλεί η E.E. τις ΗΠΑ, προσφεύγοντας παράλληλα και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Οι Βρυξέλλες ζητούν να διερευνηθεί πώς ακριβώς υπολογίζει η Ουάσιγκτον τους δασμούς που επιβάλλει στις εισαγωγές προϊόντων, στο πλαίσιο της πολιτικής της αντιντάμπινγκ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι πολλά προϊόντα, όπως ο χάλυβας, τα χημικά και τα ζυμαρικά, υπόκεινται σε απαγορευτικούς δασμούς, λόγω της πολιτικής της αμερικανικής κυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά, η Ουάσιγκτον άσκησε ήδη το δικαίωμά της, ζητώντας από τον ΠΟΕ σύντομη αναβολή πριν από την έναρξη της έρευνας, η οποία, όμως, θα ξεκινήσει αυτομάτως μετά την επόμενη της αρμόδιας επιτροπής του ΠΟΕ, η οποία είναι δρομολογημένη για τις 19 Μαρτίου.

Η E.E. έχει, ήδη, προσφύγει στον ΠΟΕ και έχει δικαιωθεί, απαιτώντας από το Κογκρέσο να προσαρμόσει τη νομοθεσία που προσφέρει ειδικές φορολογικές ελαφρύνσεις στους Αμερικανούς εξαγωγείς. Αντίστοιχο αίτημα έχουν ήδη υποβάλει οι Βρυξέλλες, προσφεύγοντας κατά της Νότιας Κορέας και υποστηρίζοντας ότι παρέχει παράνομες επιδοτήσιες στη ναυπηγική βιομηχανία της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή