H Σαξονία απέρριψε τη συμφωνία με το IG Metall

H Σαξονία απέρριψε τη συμφωνία με το IG Metall

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εργοδότες του μηχανοκατασκευαστικού κλάδου του γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας απέρριψαν χθες τη συμφωνία που συνήψαν την περασμένη εβδομάδα οι ομόλογοί τους της Βάδης-Βυτεμβέργης με το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Γερμανίας, την IG Metall. H εν λόγω συμφωνία, που προβλέπει αυξήσεις των μισθών κατά περισσότερο από 2% αλλά και ευέλικτα ωράρια εργασίας, απέτρεψε μια ενδεχόμενη γενική απεργία με πιθανόν καταστρεπτικές συνέπειες για τη γερμανική οικονομία.

Κρίθηκε, όμως, ιδιαίτερα δαπανηρή και επισφαλής για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας από την Gesamtmetall της Σαξονίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Gesamtmetall της Σαξονίας, Μπόντο Φίνγκερ, «η συμφωνία είναι ήδη πολύ ακριβή για τη δυτική Γερμανία, θα είναι απρόσιτη για την ανατολική». O κ. Φίνγκερ προσέθεσε ότι «τα επίπεδα μισθών που προβλέπει η συμφωνία θα αποτρέψουν τις προσλήψεις και θα δημιουργήσουν προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή