Επάγγελμα: προσωρινός διευθυντής

Επάγγελμα: προσωρινός διευθυντής

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο ενός προσωρινά απασχολούμενου διευθυντικού στελέχους. Ισως, όμως, να είναι στο μέλλον. Ολο και περισσότερα στελέχη επιχειρήσεων προσπαθούν να αναρριχηθούν επαγγελματικά ως περιπλανώμενοι διευθυντές, μετακινούμενοι από τη μια υψηλή θέση στην άλλη. Συχνά παραμένουν στη θέση αυτή μόνον για λίγους μήνες, στη διάρκεια των οποίων, όμως, συγκεντρώνουν αμοιβές δυσανάλογες ως προς εκείνες μιας σταθερής δουλειάς.

Ενας προσωρινός διορισμός ενίοτε προσφέρει διέξοδο από την ανεργία. Ενίοτε, όμως, όπως στην περίπτωση του Τζον Ριντ, πρώην συμπροέδρου της Citigroup και νυν προσωρινού προέδρου του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ένας τέτοιος διορισμός προσφέρει την ευκαιρία να βοηθήσουν έναν οργανισμό που τους ενδιαφέρει. Για άλλους η σταδιοδρομία αυτού του είδους προσφέρει την ευκαιρία να εξασκούν δεξιότητες που διαφορετικά θα ατροφούσαν. Οι επιχειρήσεις εκτιμούν ότι τα προσωρινά υψηλόβαθμα στελέχη αναπληρώνουν εύκολα τα κενά και συχνά προτείνουν καινοτόμες λύσεις σε μακροχρόνια προβλήματα.

Στάση ζωής

Μία περίπτωση περιπλανώμενου υψηλόβαθμου στελέχους είναι η 53χρονη Τζούλι Γουάιτ που στο παρελθόν εργαζόταν ως οικονομική διευθύντρια στην J. Walter Τhomspsoκαι στη συνέχεια απασχολήθηκε ως διευθύντρια διαφήμισης στη Sallie Mae. Πριν από οκτώ χρόνια, επέλεξε τη σταδιοδρομία του προσωρινού στελέχους προκειμένου να ελέγχει καλύτερα το χρόνο της και να ρυθμίζει τις οικογενειακές της υποχρεώσεις. Οπως δηλώνει, έχει απασχοληθεί σε επτά ή οκτώ προγράμματα που διήρκεσαν από τρεις εβδομάδες μέχρι 14 μήνες.

Ο 58χρονος Τζέφρι ντι Ρούμπιο είναι μια άλλη περίπτωση προσωρινού διευθυντικού στελέχους. Δηλώνει ότι για να αποφεύγει τις δυσάρεστες εκπλήξεις, έχει εξασκηθεί στο να αξιολογεί τους επίδοξους εργοδότες του. Προσφάτως ολοκλήρωσε θητεία εννέα μηνών ως μεταβατικός αντιπρόεδρος του τμήματος διεθνών πωλήσεων και μάρκετινγκ στον όμιλο λογισμικού AIT Group. Προτού δεχθεί τη θέση, βομβάρδιζε επί ένα μήνα την εταιρεία, στέλνοντας μέσω Internet τα ερωτήματά του. Ορισμένα προσωρινά διευθυντικά στελέχη τελικά προσλαμβάνονται σε μόνιμη βάση. Αναλυτές της αγοράς εργασίας, όμως, προβλέπουν ότι σύντομα θα αποτελέσουν συνηθέστερο φαινόμενο οι προσωρινοί διευθυντές. Οπως επισημαίνουν, οι εταιρείες «εξακολουθούν να προσπαθούν να συρρικνώσουν το κόστος και προτιμούν να πληρώνουν σε προσωρινή βάση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή