Μείωση 30% τα κέρδη του ομίλου της Deutsche Bank το β΄ τρίμηνο

Μείωση 30% τα κέρδη του ομίλου της Deutsche Bank το β΄ τρίμηνο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρανκφούρτη. Σημαντική μείωση κατά 30% εμφάνισαν τα κέρδη του ομίλου της Deutsche Bank το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους εξαιτίας της περιστολής των εσόδων από τις συναλλαγές στις δραστηριότητες της επενδυτικής της τράπεζας. Συνεπώς, η Deutsche απομακρύνθηκε περαιτέρω από το στόχο για ανάκτηση της κερδοφορίας της, καθώς και από τις προβλέψεις των αναλυτών. H προ φόρων απόδοση κεφαλαίων υποχώρησε στο 18% στα τέλη Ιουνίου από το 22% του πρώτου τριμήνου, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα. Επιπλέον, ανέφερε ότι για το προσεχές έτος στόχος της είναι το 25% για την απόδοση κεφαλαίων? ωστόσο, τον Ιούνιο έσπευσε να διευκρινίσει ότι θα μπορούσε να τον επιτύχει και εφέτος, εάν την ευνοούσαν οι συνθήκες στις χρηματαγορές.

Πτώση μετοχής

Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων η τιμή της μετοχής της στο ηλεκτρονικό χρηματιστήριο Instinet απώλεσε 1,5% της αξίας και διαμορφώθηκε στα 58,25 ευρώ. Συγκεκριμένα, το δεύτερο τρίμηνο η Deutsche Bank εμφάνισε καθαρά κέρδη 656 εκατομμυρίων ευρώ έναντι των 941 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο τρίμηνο? εντούτοις, τα εφετινά τριμηνιαία της κέρδη αποδείχθηκαν υψηλότερα από τα αντίστοιχα του 2003 των 572 εκατομμυρίων ευρώ. Πάντως, υπήρξαν αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 777 εκατομμύρια.

Ο αναλυτής της Sal. Oppenheim στη Φρανκφούρτη, Μέτεχαν Σεν, υπογραμμίζει ότι η Deutsche Bank υστερεί έναντι των αμερικανικών ανταγωνιστριών της, καθώς και των ευρωπαϊκών, όπως η Societe Generale. «Οι ρυθμοί της γερμανικής τράπεζας ως προς τη σώρευση εσόδων έχουν επιβραδυνθεί, ενώ οι δαπάνες της δεν γεννούν ανησυχία», τόνισε. Από μέρους του ο διευθύνων σύμβουλος της τραπέζης, Γιόζεφ Ακερμαν, επεσήμανε ότι τα τριμηνιαία αποτελέσματα αντανακλούν τις αντιξοότητες των αγορών. «Καταστήσαμε γνωστούς τους μεγαλόπνοους και σαφείς στόχους μας και παρά τις δύσκολες σημερινές συνθήκες, δεν αφιστάμεθα των προσπαθειών για την επίτευξή τους», δήλωσε. Ευτυχώς για τον ίδιο και για την Deutsche έληξε η περίοδος αβεβαιότητας με τις κατηγορίες που τον βάρυναν για τη συμμετοχή του στην εξαγορά της Μannesmanαπό τη Vodafone? εκείνος απηλλάγη και οι επενδυτές περιμένουν νέες στρατηγικές πρωτοβουλίες, γιατί όχι και συμμαχίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή