Novartis: θέλει και το υπόλοιπο της Chiron

Novartis: θέλει και το υπόλοιπο της Chiron

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζυριχη. Το υπόλοιπο 42,2% της φαρμακευτικής εταιρείας Chiron, το οποίο δεν βρίσκεται ήδη στην κατοχή της, επιθυμεί να εξασφαλίσει η Novartis, καταβάλλοντας ποσόν 4,5 δισ. δολαρίων. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να εισέλθει εν πλήρει αναπτύξει η ελβετική Novartis στον χώρο των εμβολίων για την καταπολέμηση της γρίπης.

Η τιμή της μετοχής της Chiron ανήλθε στα 43 δολάρια χθες και διαμορφώθηκε σε επίπεδα υψηλότερα των 40 δολαρίων ανά μετοχή, η οποία είναι η τιμή προσφοράς της Novartis. H Chiron αποτιμάται περίπου σε 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι 4,6 φορές τις συνολικές πωλήσεις της το 2004.

Αναλυτές, τέλος, επισημαίνουν ότι έχει στρατηγική σημασία και προοπτική η εξαγορά, εφ’ όσον θα προσφέρει πρόσβαση στη Novartis, σε μία σειρά εμβολίων· κι αυτό θα συμβεί σε μία περίοδο με αυξανόμενο το ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό, εξαιτίας των ανησυχιών για εκδήλωση επιδημίας από τη γρίπη των πουλερικών, κι ενώ παράλληλα εκφράζονται ελπίδες ότι η τεχνική αυτή θα λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή