EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιπλέον μείωση ποσοστού κινεζικών εξαγωγών στις ΗΠΑ

Η Ουάσιγκτον κατόρθωσε να πετύχει επιπλέον μείωση του ποσοστού των κινεζικών εξαγωγών στις ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά την κατάρρευση των διμερών συνομιλιών στο Πεκίνο για την εξεύρεση τρόπου προς συμφωνία για τον περιορισμό των εξαγωγών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων της Κίνας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ειδικότερα, οι περιορισμοί συνθετικών ινών και παρεμφερών πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ιματισμού, υπογραμμίζουν την εντεινόμενη διαμάχη στις σινο-αμερικανικές σχέσεις και επισκιάζουν την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Χου Τζιντάο στις ΗΠΑ, την ερχόμενη εβδομάδα. Το Πεκίνο και η Ουάσιγκτον ήλπιζαν ότι ο κινέζος πρόεδρος Χου και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζορτζ Μπους θα ευνοούσαν μία ολική συμφωνία για τα κλωστοϋφαντουργικά ως μία θετική εξέλιξη των σχέσεών τους, οι οποίες υποφέρουν από πολιτικά προβλήματα, όπως το θέμα της Ταϊβάν και το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας. Παρά την καλή θέληση, επίσημοι Κινέζοι και Αμερικανοί διαπραγματευτές, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες στο Πεκίνο μετά από διήμερες συνομιλίες δεν κατόρθωσαν να γεφυρώσουν τις απόψεις τους. «Παρά τις καλύτερες προσπάθειες που καταβάλαμε, δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξουμε σε μία ευρύτερη συμφωνία», ανέφερε ο Ντέιβιντ Σπούνερ, επικεφαλής της ομάδος των Αμερικανών διαπραγματευτών σε ανακοινωθέν του, στο Πεκίνο. Λίγο αργότερα, το υπουργείο εμπορίου των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον, εξέδιδε ανακοινωθέν και διευκρίνιζε ότι οι επιπλέον μειώσεις κινεζικών κλωστοϋφαντουργικών πρώτων υλών και ειδών ιματισμού θα αρχίσουν να ισχύουν το αργότερο από την 1η Οκτωβρίου.

Βελτίωση δικτύου

Η γερμανική επιχείρηση τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom, θα δαπανήσει περί τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ την προσεχή διετία για τη βελτίωση του δικτύου της στη σταθερή τηλεφωνία, ώστε να αντιμετωπίσει τη μείωση του μεριδίου της στην αγορά του κλάδου. Σε ανακοινωθέν της η Deutsche Telecom διευκρινίζει ότι θα προβεί σε υπόγεια έργα σε 50 γερμανικές μεγαλουπόλεις για την τοποθέτηση καλωδίων οπτικών ινών σε νοικοκυριά και να ενισχύσουν την ταχύτητα μεταδόσεως μέχρι και 50 megabits ανά δευτερόλεπτο.

Στην DaimlerChrysler το Travego

H γερμανοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler θα κατασκευάζει το νέο ταξιδιωτικό λεωφορείο Travego στην Τουρκία γεγονός το οποίο θα ενισχύσει τη χώρα αυτή να εξελιχθεί σε κόμβο κατασκευής λεωφορείων στην Ευρώπη. Το λεωφoρείο δεύτερης γενιάς Travego θα κατασκευασθεί στο εργοστάσιο Χόσπεντε κοντά στην Κωνσταντινούπολη και θα εμφανισθεί στην αγορά μέχρι τα τέλη του έτους. H κατασκευή του στην Τουρκία θα μειώσει το κόστος παραγωγής, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Στουτγκάρδη, ο επικεφαλής της DaimlerChysler, Βόλφγκανγκ Ντιζ.

Στην easyJet ο Αντριου Χάρισον

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet, επέλεξε τον Αντριου Χάρισον, πρώην επικεφαλής της εταιρείας παροχής υπηρεσιών σε αυτοκινητιστές RAC, ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο. O ηλικίας 48 ετών Αντριου Χάρισον θα αντικαταστήσει τον Ρέι Ουέμπστερ, ο οποίος συνταξιοδοτείται τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Deutsche Post: Θέλει την Εxel

Τα γερμανικά ταχυδρομεία Deutsche Post εποφθαλμιούν να εξαγοράσουν την βρετανική εταιρεία επιμελητείας Exel. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, σε περίπτωση υλοποιήσεως της εξαγοράς της Exel, τα ταχυδρομεία Deutsche Post, θα καταβάλουν περί τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή