ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήθηκαν τον Ιούλιο οι καθαρές πωλήσεις των βρετανικών αμοιβαίων

Απότομη αύξηση σημείωσαν τον Ιούλιο οι καθαρές πωλήσεις των βρετανικών αμοιβαίων κεφαλαίων, αυξάνοντας τα περιουσιακά στοιχεία σε επίπεδο υψηλότερο των 300 δισ. στερλίνων για πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη βελτίωση της επενδυτικής εμπιστοσύνης, όπως και της συνειδητοποίησης ότι είναι αναγκαία η εξοικονόμηση πόρων για το μακροπρόθεσμο μέλλον. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Investment Management Association, οι καθαρές πωλήσεις των συνταξιοδοτικών ταμείων ανήλθαν τον Ιούνιο στα 852,2 εκατομμύρια στερλίνες από τις 561,1 εκατομμύρια στερλίνες που κατεγράφησαν τον Ιούνιο, αντικατοπτρίζοντας μία κατά 84,8 εκατομμύρια στερλίνες σε σχέση με έναν χρόνο πριν. H συνολική αξία των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων κυμάνθηκε τον Ιούλιο στις 307,8 από τις 297,7 δισ. στερλίνες του προηγούμενου μηνός. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η συνολική αξία των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων είχε περιοριστεί στις 297,7 δισ. στερλίνες.

Θα αποφευχθεί κρίση στο τραπεζικό σύστημα της Νιγηρίας

Βέβαιη ότι θα αποφευχθεί μια κρίση στο τραπεζικό σύστημα της Νιγηρίας είναι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή διοικητή της εν λόγω νομισματικής αρχής Τούντε Λέμο. H Νιγηρία δεν είναι μόνον μια από τις πλουσιότερες σε κοιτάσματα πετρελαίου χώρες του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγικών Κρατών, αλλά διαθέτει και ένα υπερπληθές τραπεζικό σύστημα. O ακριβής αριθμός των παικτών του κλάδου ανέρχεται σε 89 τράπεζες. Βάσει των νέων κριτηρίων, οι ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις τράπεζες αυξάνονται κατά 12πλάσιο, φθάνοντας τα 25 δισ. ναΐρα (188,4 εκατ. δολάρια), ένας κανόνας που θα τεθεί σε ισχύ από τα τέλη του έτους. Ωστόσο, δεν είναι δυνατή η εξασφάλιση των απαραίτητων κεφαλαίων από τις τράπεζες, σε μεμονωμένη βάση, με αποτελέσμα πολλές από αυτές να επιδιώξουν την ενοποίηση των δραστηριότητων τους με άλλους παίκτες. Σημειωτεόν ότι έχουν ήδη δημιουργηθεί 21 νέοι οργανισμοί από συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ 64 τραπεζών. Εκείνες που δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα θα χάσουν την άδεια λειτουργίας τους. «Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις προβλέπουμε τη σύγκλιση του 80% της αγοράς», δήλωσε ο κ. Λέμο, συμπληρώνοντας ότι «μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου θα ζητήσουμε από όλες τις τράπεζες να παραδώσουν τις υπάρχουσες άδειές τους προκειμένου να προχωρήσουμε στην έκδοση νέων μέχρι τις αρχές Ιανουρίου του 2006».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή